Слънчеви очила с розови стъкла

За добро настроение...

27.02.2018

Обикновено фразата „Ти гледаш на света през розови очила“ не е особено окуражаваща.

Напротив, най-често, когато я чуем, тя цели да ни приземи на земята и да ни накара да започнем да мислим по-трезво и прагматично.

Но каквото и да си говорим, всеки от нас има необходимост да сложи поне за ден чифт розови очила.

Могат ли чифт слънчеви очила с розови стъкла да променят настроението ни?

Метафората е до толкова силна, че само със споменаването на очилата с розови стъкла, които ни карат да виждаме света в съвсем различни, меки тонове, можем да променим настроението си. Да се почувстваме леки и безгрижни, така сякаш проблемите и несгодите не съществуват.

Не е необходимо да споменаваме, че розовият цвят е любим на децата, точно защото носи позитивна нагласа, привлича погледа и изкушава по всякакъв начин. Розов е захарният памук, който обожавахме в детството си, розови са мечтите, с които така и не желаем да се разделим, колкото и пораснали и отговорни да ни е направил живота.

Слънчеви очила с розови стъкла

Розови очила за добро настроение

Докато студените цветове действат успокояващо и отпускащо, топлите цветове енергизират тялото ни. Най-слънчевите тонове са призвани да активират нашите чакри и могат да бъдат използвани за чудесна цветова терапия. Те определено имат ефект върху настроението като действат положително и тонизиращо.

Розовият цвят сложен цвят, представляващ комбинация от червено и бяло. Съчетаването на яркия червен цвят и неутралното бяло, носи един значително по-мек и по-деликатен цвят, който се възприема лесно от по-голяма част от хората.

Символиката на розовия цвят отново е свързана със съставните му цветове – червено и бяло. Той съчетава енергията на червеното и спокойствието на бялото.

Едно със сигурност знаем, колкото и да ви е криво точно днес, чифт розови слънчеви очила могат да направят деня ви различен.

А така също и снимки от градовете Маракеш и Джайпур, които са наречени „розови градове“. Насладете се на това виртуално пътуване.

Гост автор: Анелия Георгиева