Слушайте внимателно събеседниците си

Винаги има какво още да научим от останалите. Просто им дайте шанс!

23.03.2015

Ние се формираме и изграждаме като личности от разговорите, които водим. Само се замислете: нима не се влияем от идеите, които чуваме и от хората, които срещаме? Влияем се разбира се, ето защо трябва да започнем да слушаме повече. Винаги има какво ново да научим от човек, който сме срещнали за първи път или от човек, когото познаваме от години. Слушането е прекрасен инструмент за лично и професионално усъвършенстване. Не го пренебрегвайте! То може да отвори много вратички за бъдещето ви.

Слушайте внимателно събеседниците си, за да се превърнете в главозамайващо добри лидери

Когато започнем да слушаме внимателно хората, с които общуваме, то ще се потопим дълбоко в техните думи, ще им позволим да споделят онова, което знаят и ще получим възможност да погледнем с техните очи. Ще научим нови неща, ще израснем както на лично, така и на професионално ниво. Ще създадем нови пътища, по които може да продължим пътя си към върха на планината.

Вижте още: 10 тактики за изграждане на взаимоотношения

Замислете се само, ако имате късмета да говорите с подходящия човек, в подходящия момент, на подходящото място? Този единствен разговор може да обърне целият ви живот и да промени начина ви на мислене, чувствата и поведението ви. И това ще е благодарение на това, че сте послушали съвета ни и сте започнали да слушате по-внимателно хората, с които общувате.

Вижте още: Отворете очи и знайте какво точно правите

„Всеки човек, който срещнете, знае поне едно нещо, което вие не знаете. Не го пускайте да си тръгне, без да го научите“ – Робин Шарма.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването