MOTA Смарт пръстен

Нова иновация в преносимите устройства

03.09.2014

Доскоро смарт часовниците и гривните ни изглеждаха, като джаджи дошли от друга планета. И преди даже да свикнем с мисълта за съществуването им, се появяват и техните „по-малки братя“ – смарт пръстените.

Появи се смарт пръстен – „по-малкият“ брат на умните гривни и часовници

Технологичната компания MOTA, която през 2013 година пусна своя смарт гривна, обяви изготвянето на новото си изобретение – пръстен, който да изпълнява функциите на умно устройство. Така, вместо да носите гривна, може да сложите това малко бижу, което да ви служи по също толкова добър начин.

Вижте още: Гениалният дизайн на Chemex Coffeemaker

Новата джаджа е обявена на потребителското електронно шоу IFA, в Берлин. MOTA SmartRing е проектиран, като уведомителен хъб за пръста  – показва, когато имате нови текстови съобщения, електронна поща, събития от календара и входящи повиквания.

MOTA Смарт пръстен – нова иновация в преносимите устройства

Смарт пръстен е поредната иновация

Умният пръстен е оптимизиран за използване с платформите на Android и iOS. Още една добра характеристика на бижуто е получаването на известия от социалните медии Facebook и Twitter.

Подобни идеи са се появявали и на други места, но за първи път MOTA излизат с нещо по-конкретно. Повече информация относно смарт пръстена се очаква по-късно този месец.

Вижте още: Defender – умната самозащита

Хубава идея, но хората дори още не са започнали да използват активно смарт часовниците и гривните. Сякаш е все още рано да се предрича успехът на пръстена или поне тази иновация малко изпреварва времето си. И все пак нищо не се знае, може пък това да е големият хит на пазара за следващата година. Предстои да разберем…

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.