5 от най-смешните автоголове на СП от 1998 насам

Доза смях и малко нескопосани изяви...

22.06.2014

Въпреки цялата истерия и вълнение покрай Мондиал 2014, първият гол на големия форум не беше кой знае колко красив и зрелищен. След неразчетена игра на бразилския бек Марсело, първото попадение на Световното първенство в Бразилия беше автогол във вратата на „Самба Бойс“. Колко неочаквано, нали?

След автогола на Марсело, нека вперим поглед към петте най-смешни автоголове на СП от 1998 година насам:

1. Даниел Агер срещу Холандия, 2010

Изглежда несправедливо, че Даниел Агер си отбеляза този комичен автогол, особено когато грешката е на неговия съотборник Симон Поулсен.

Поулсен се опита да предотврати гол за Холандия, но насочената топка от него срещна гърба на Агер и се озова във вратата на Дания. Съдба…

2. Андони Субисарета срещу Нигерия, 1998

Легендарният вратар на Испания със сигурност няма да иска да си спомня за грешката си срещу Нигерия през 1998г., в първия мач от груповата фаза.

Испанският вратар не успя да реагира адекватно при ниско центриране и вместо да улови топката, той я насочи право във вратата си. Ах, какъв момент за Нигерия беше това…

3. Пиере Иса срещу Франция, 1998

Играчът на Южна Африка определено няма да иска да си спомня за този момент, когато удар на френски играч отиваше право във вратаря на Африка, който щеше да овладее ситуацията, но тогава дойде и намесата на Иса, който с нескопосан шпагат прати топката неспасяемо в собствената му врата и направи резултата 2:0 за Франция.

4. Джеф Агуус срещу Португалия, 2002

Защитникът на САЩ обърка вратите и си вкара такъв автогол, който би бил посочен за доста елегантен завършек, ако не беше в собствената му врата.

Американецът се опита да изчисти дълбоко подаване от португалски играч, но вместо това доста умело насочи топката покрай собствения си вратар, неспасяемо в горния ъгъл.

5. Кристиан Закардо срещу САЩ, 2006

На пръв поглед безобидно центриране от страна на американците доведе до така комичния гол от страна на Закардо. Той се опита да изчисти топката, но с комично завъртане и доста неточно изчистване я заби във вратата на Буфон.

Може би за щастие на Закардо, няколко минути по-късно неговия комичен автогол беше забравен, когато Даниеле де Роси окървави лицето на Брайън Макбрайд и заслужено видя червения цвят.

Това бяха някои от най-забавните автоголове от 1998 година насам. Следва продължение от Бразилия 2014…

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването