Sony с над 7 мил продажби на PlayStation 4 по света

Ще успее ли PS4 да спаси бъдещето на Sony?

17.04.2014

Sony съобщи, че са продали седем милиона PlayStation 4 в целия свят, от стартирането си през миналата година и призна, че промяната е добре дошла за японския гигант.

“Реакцията на света към конзолата PS4 (PlayStation 4) беше изумителна и ние сме наистина горди, че геймърите са направили своя избор с PS4, като това е следващото поколение конзола“, споделя Андрю Хаус, президент и главен изпълнителен директор на групата Sony Computer Entertainment Inc.

Вижте още: Sony с нова Xperia линия

“Пътуването на PS4 току-що започна и въпреки, че все още сме изправени пред трудности в крак със силното търсене, в световен мащаб, ние оставаме непоколебими в нашия ангажимент да отговорим на нуждите на нашите клиенти”, сподели още Хаус.

Ще възроди ли PlayStation 4 статуса на Сони на технологичен гигант?

Софтуерните продажби на конзолата също са силни. Над 20.5 милиона копия са продадени в магазините по целия свят и чрез дигитални сваляния на PlayStation Store, считано от 13 април 2014.

PlayStation 4 възорди изпадналата в немилост компания Сони

Sony Playstation 4

PS4 се изправя срещу Xbox One на Майкрософт и Wii U на Нинтендо за надмощие на пазара на цифровите технологии, за домашно забавление. В даден момент конзолите са под силен натиск, за да докажат своите качества, в един свят на напреднала технология и конкуренция дори със смартфоните и таблетите за игра.

Игрите на Сони се оказаха спасител за фирмата и преосмислят своята дейност в дигиталната епоха. Сони пуснаха в продажба PS4 в Япония на 22 февруари, което е повече от четири месеца, след като дебютира в САЩ и на други пазари по света.

Компанията заяви, че е искала да даде на разработчиците повече време, за да се използва потенциалът на конзолата. Появили се миналият месец, доклади съобщават, че Сони ще продава своите имоти, в престижен сайт в Токио, където в продължения на шест десетилетия е бил централният офис на фирмата. Това е с цел подобряване финансовото състояние на фирмата.

God of War е една от най-играните игри на PlayStation 4

God of War

През февруари Сони обяви, че имат 1,8 милиарда загуба и намаление на работните места с 5000 души.

Дори продажбите на PS4 да се увеличат, не се знае какво ще бъде бъдещето на компанията в близките няколко години.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.