Защо да участваме в споделено работно място?

Атмосферата в тях е приятелска, лишена от излишно "робовладелческо" напрежение

02.04.2014

“Ако вие имате ябълка и аз имам една ябълка, и ако ние си обменим тези ябълки, то и при Вас и при мен ще остане по една ябълка. Но ако Вие имате идея и аз имам идея и ние обменим нашите идеи, то всеки от нас ще има по две идеи.” – Джордж Бърнард Шоу

Работа, ограничена от стриктно работно време и шеф, висящ Ви на главата е меко казано стресова. Макар и да си има предимствата на финансовата сигурност и стабилност, заслужава ли си напрежението? Ако подсъзнателно в ума ви се прокрадва едно “не”, май е време да промените ситуацията.

Да представим и другата страна на нещата – работите, като фрийлансър, но страшно много ви е омръзнало да си стоите постоянно вкъщи или да висите по кафенетата с лаптопа. Бихте ли желали да срещнете нови и интересни хора, които споделят интересите Ви?

Отговорът на въпросите от горепосочените ситуации e един – Споделено работно място – много идеи под един покрив

Идеята за споделените работни пространства се разпространява по света със светкавична скорост, особено откакто фрийлансър стана равноправна професия.

Каква е целта им – да предоставят на хората работно място, да събират и обединяват идейни и креативни личности със сходни интереси, да са среда за ефективно развитие на индивидуални бизнес интереси.

Вижте още: Коуъркинг – споделено работно място

Атмосферата в тях е приятелска, лишена от излишно “робовладелческонапрежение и изпълнена с творческо вдъхновение. Всеки, който е избрал да работи на подобно място отива с нагласата, че ще намери съмишленици и приятели, с които заедно да реализират мечтите си за малък или голям бизнес.

Може да си наемете самостоятелно бюро или пък няколко работни места за екип от хора. Като в зависимост от индивидуалните предложения на всяко подобно местенце, срещу заплатената сума получавате бюро, wi-fi, достъп до конферентни зали и събития. С една дума имате си собствен офис, без да сте обременени с излишни правни и счетоводни формалности.

Работно място за фрийлансъри

Каква е ползата от споделеното работно място?

За наша радост и в България има открити няколко подобни места в София, а от съвсем скоро и във Варна – Beehive.

Вижте още: 4 от най-добрите начини да печелим пари онлайн

Официалното откриване на споделеното работно място в морската ни столица е на 16 април, адрес: ул. Генерал Колев 54, етаж 6.

Споделено работно място - Beehive Варна

Споделено работно място – Beehive Варна

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.