Най-мощният сериен „американски мускул“ в историята

Представяме ви SRT Charger Hellcat

17.08.2014

Зловещото име на този автомобил определено се конкурира добре със зловещата му визия.

Представяме ви най-мощният сериен „американски мускул“ в историята – SRT Charger Hellcat

На пръв поглед Charger-a прилича повече на кола, карана от американските полицаи и бакшиши, нали? Но ако добавим едно SRT пред името нещата се променят на 180 градуса. Откачалниците от тунинг бандата SRT са поставили псевдонима „Вещица“ на четиривратия американски мускул притежаващ 707 конски сили.

Най-мощният сериен „американски мускул“ вдига от 0-100 км/ч за 3.9 секунди, а максималната му скорост е 328 км/ч, което го прави най-мощният и бърз четириврат автомобил в света. Започнахте да се замисляте за двувратата си бегачка в гаража, нали?

SRT Charger Hellcat

Интериора на SRT Charger Hellcat

Ще направим малко сравнение, което ще ви помогне да добиете представа за мощта на Hellcat и неговите 707 к.с: BMW M5 има почти 150 коня по-малко, като Mercedes E63 и Audi RS7 се присъединяват към бавареца. Lamborghini Aventador от своя страна разполага със 700 к.с, което е със седем коня по-малко от „Вещица“.

Charger Hellcat има затруднено дишане с толкова много мощ, но от SRT са се погрижили за своето зверче, като са му монтирали Viper отвор в предния капак и по-голяма решетка. Небрежният спойлер, който са избрали тунинг маняците също стои доста секси.

Колата или „звяра“ (не знаем кое е по-правилно) разполага с алуминиеви джанти и по-големи спирачни дискове.

Малко сме разтревожени, как това изобилие от мощност ще се отрази на задните гуми на автомобила. Най-вероятно техният живот ще е не повече от три седмици и то при внимателно каране.

Най-мощният сериен „американски мускул“ в историята

Най-мощният и бърз четириврат автомобил в света

Като цяло в нормалното ежедневие Hellcat ще е много „нежен“ седан с 500 к.с. За да се възползвате от цялата зловеща мощ и да отключите и най-тъмните страни на автомобила, ще имате нужда от червения ключ, който трябва да натиснете на тъч скрийна. Друг е въпроса, дали някога ще искате да усетите „нежната“ страна на Hellcat.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването