Станете дизайнери на собствен шрифт без особени познания

Нужна ви е само доза креативност

08.05.2014

Ако сте си мислели, че измислянето и създаването на супер готини уеб шрифтове, е със сложността на ракетно инженерство, бъдете готови да промените представите си.
На хоризонта на новите open source уеб typeface редактори, се появява Prototypo.

Станете дизайнери на собствен шрифт без особени познания благодарение на Prototypo

Той е на път да направи дизайна на шрифтове от нещо, което отнема доста време (за да изготвиш буквите една по една) и е сравнително сложно за обикновения потребител, в нещо като детска игра с конструктори.

Вижте още: 8 основни схеми на класификация на съдържанието

Prototypo съдържа повече от 20 параметъра, с които да модифицирате вградените символи (букви). Дизайнери или Non-technical потребители могат да експериментират с различни големини, наситеност, ширина на буквите, стил и т.н. Prototypo е като игра с конструктор само, използвате различни блокчета, модифицирате ги като пластилин и накрая получавате нещо уникално, което можете да наречете свой собствен шрифт.

Всички могат да са дизайнери на собствен шрифт

Създайте свой собствен шрифт с Prototypo

Казано с прости думи всички могат да са дизайнери на собствен шрифт. Нужна ви е само доза креативност

Kickstarter (място, където можеш да намериш финансиране за проекта си) кампанията на Prototypo надминава очакванията и вече е събрала $42,000, с очакван лимит $20,000. Т.е. startup-ите, стоящи зад това уеб базирано приложение, вече имат $22,000 повече, за да довършат проекта си.

Prototypo 1.0 се очаква да функционира с пълни сили от септември тази година. Таксата за ползване ще е от рода на $25 долара на година.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.