Станете силен лидер с 5 стъпки

Учите се от по-мъдри хора от вас, както и от собствения си личен опит

26.04.2013

Както знаем, никой не е роден със знания или със силни лидерски заложби. Всичко се учи през отделни етапи от живота. Всички бизнес лидери са тръгнали от своите неуспехи, докато стигнат до сегашните си постижения. Неволята и живота са ги научили как да вдъхновяват и да бъдат добри лидери.

Докато станете силен лидер, минавате през много етапи от живота. Учите се от по-мъдри хора от вас, както и от собствения си личен опит.

Ние, от Списание VIP, също се учим от тези стъпки и ще ги споделим с вас, за да се учим заедно.

Представяме Ви пет стъпки, през които трябва да премине всеки успял и силен лидер

1. Бъдете коректни с екипа си – отнасяйте се с тях така, както искате те да се отнасят с клиентите. Това, че сте техен лидер трябва да е гордост за вас и да защитавате вашите, както и интересите на екипа ви. Вие сте едно цяло. Заедно постигате желаните резултати. Не бъдете лицемерни с тях. Намерете начин да ги стимулирате. Един успешен лидер е изградил професионална обстановка в екипа си, защото на всички ни е познато, че когато има напрежение и вражда на дадено място, работата не върви.

Как да станем силен лидер с пет прости стъпки

Готов ли си да бъдеш лидер?

2. Внимавайте какво обещавате! – редовната грешка на много хора. Преди да обещаете нещо, си помислете дали е възможно да го изпълните. Думи като “Възможно е”, “Би могло да стане”, “Може би”, ги премахнете от вашия речник. Едно нещо “става” или “не става”. Преценете внимателно дали може да изпълните очакванията, защото те най-бързо унищожават доверието. Дадете ли обещание за нещо, колкото и трудно да е изпълнението му, не трябва да се отказвате. Усилията изграждат дисциплина у вас, както и в екипа ви. Усилията и трудната работа ще ви направят по-завършени личности.

Вижте още: Брилянтните стратегии на Мариса Майер, които възобновиха Yahoo

3. Правилен дрес код – колкото и изтъркано да звучи за някой хора, облеклото е много важно за въздействието ви върху хората. Обличайте се така, че да впечатлявате и да показвате влияние и респект. Това, как да се обличате, зависи от професионалната ви среда, в която работите. Сами преценете облеклото си. Най-лесен отговор на това “как трябва да изглеждам ” е, като си зададете въпроса: “Как останалите виждат лидер с вашите цели и как би трябвало да изглеждате по-добре?”

Лидерите се обличат стилно

Обличайте се стилно

4. Мнението на екипа ви –  не се притеснявайте да търсите съвети от екипа си. Едва ли някой от тях ще се престраши първи да отправи критика към вас, за това вие го направете пръв. Потърсете съвет от тях как бихте могли да станете по-добър лидер, както и да показвате повече влияние пред клиентите. Вашият успех е свързан с вашия отбор, както и успеха на отбора ви е свързан изцяло с вас. Не го забравяйте! Работете като едно цяло!

5. Повишете нивото на качество на услугите ви – работете за лично, както и за екипно израстване. Ако искате бизнесът ви да расте, трябва вие самите, както и вашият екип, постоянно да повишавате качеството на услугите си. Когато повишите качеството, ефективността също ще се покачи. От там и приходите ви ще нараснат.

Както сами виждате, не е нужно да сте супер гений, роден лидер или докоснат от нежно божество, за да научите тези правила. Не забравяйте – трудната работа ви прави по-дисциплинирани, за това, не бягайте от нея. Приложете тези 5 стъпки във вашия бизнес и резултатите ще дойдат мигновено.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването