Страхът от неизвестното

Не позволявайте на страховете ви да контролират живота ви

03.10.2017

Да се страхуваме и да позволяваме на нашите страхове да контролират живота ни – това е пагубно за нас самите.

Живеейки постоянно в страх от неизвестното и какво може да ни се случи – независимо дали това са само страхове в нашия ум, които дори може да не са подлежащи на разгадаване или отделяне на твърде много внимание за тях. Само, когато има реална заплаха за нас и за нашия живот, единствено тогава трябва да се тревожим. Но не и като такава просто не съществува.

Страхът от неизвестното и от това, какво може да ни се случи в бъдеще

Да останем насаме с мислите си – когато останем сами, тогава има най-голяма вероятност да започнат тези страхове да излизат наяве и да ни завладеят.

Хора, които са склонни към такива тъмни мисли, предпочитат да не остават твърде дълго време насаме със себе си, поради опасността… опасността да получат поредната паническа атака и лошите мисли да ги завладеят отново. Колкото повече време тези хора, склонни на панически атаки остават сами, толкова тревожността се увеличава. Но това може да се поправи. Само трябва да намерят път към проблема и разбира се – неговото решение.

Страхът от неизвестното

Хората се страхуват да останат насаме с мислите си…

Има ли в действителност някаква реална заплаха, която ни грози?

Навярно не. Най-вероятно е просто да сме твърде песимистично настроени към света и всичко заобикалящо ни – хората, ситуациите, в които изпадаме ежедневно или пък непознати за нас емоции, които ни сполетяват.

Можем ли да прекратим този процес?

Напълно е възможно да се отървем от тези тъмни мисли и оставайки сами да не ни плаши. Но това, за да се случи, трябва да поработим върху себе си и нашето виждане към света.

Опитвайки се да гледаме с други очи на всичко заобикалящо ни и да се опитаме да насочим мислите си в позитивна насока, би ни помогнало много. Да се опитаме да бъдем позитивни и да се радваме на живота – на  всеки един миг, прекаран с любимите ни хора, да живеем в реалността. Да живеем за мига, да живеем тук и сега, а не да насочваме мислите си в тъмна насока и да мислим за неща, които дори не знаем дали ще ни се случат изобщо.

Нека се радваме на живота, тъй като всеки един от нас е гост на тази земя и имаме само един живот. И този живот е наш, единствено ние сме тези, които могат да позволят на отрицателните мисли да ни връхлитат. Нека живеем живот изпълнен с позитивизъм. Да дадем нещо хубаво и добро на хората около себе си.

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.