Страхът е убиец на разума

Зад вратата на всеки страх се крият прекрасни дарове

01.04.2015

Страх – това е чувството, което спохожда всеки един от нас. Всички имаме страхове и определено те са нашите най-големи пречки по пътя ни към съвършенството. Днес ще ви запозная с една изключително силна идея, която може да направи революционни промени в работата и в живота ви, стига да я приемете на сериозно и да я инжектирате във вашето ДНК: животът ви ще се разшири драстично или ще се свие правопропорционално в зависимост от готовността ви да преодолеете вашите най-големи страхове. Готови ли сте да преодолеете нещата, от които се страхувате?

Страхът е убиец на разума. Не допускайте да се провалите заради нещата, от които се страхувате!

Ако се изправите срещу страховете си и ги победите ще заблестите, но ако избягате от тях ще стесните величието си.

„Не трябва да се страхувам. Страхът е убиец на разума. Страхът е малка смърт, която предизвиква пълно изличаване. Ще му позволя да мине над мен и през мен. И когато отмине, ще погледна себе си и ще проследя пътя му. Там, където е отишъл страхът, няма нищо. Оставам само аз“ – Франк Хърбърт.

Само си представете ситуация, в която чувството на неудобство и страх се появи във вас, но вместо да избягате към най-близкия изход, вие запазвате самообладание и действате по най-добрият начин. Няма ли да се почувствате горди, че сте се преборили с един от страховете си? Че сте осъзнали, че страхът не е нищо повече от халюцинация.

Вижте още: Никога не спирайте да се борите

Запомнете едно: винаги получавате някакво възнаграждение за смелостта си, защото зад вратата на всеки страх се крият прекрасни дарове, като лично самоусъвършенстване, увереност и мъдрост. Това е закон на живота и никой не може да го промени.

Започнете от най-малките си страхове и лека по-лека елиминирайте и по-големите. Атакувайте страховете си бавно и упорито и не отстъпвайте дори крачка назад. В един прекрасен ден ще се събудите и ще осъзнаете, че сте победил и последния си страх. Тогава ще осъзнаете, че успехът, който истински заслужавате е започнал да ви спохожда.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването