10 елемента на успешната страница за продажби

Защо ни е нужна такъв тип страница?

22.06.2016

Страницата за продажби е виртуално място, в което трябва да убедите клиентите си да купят даден продукт или услуга. Това е мястото, където споделяте повече информация за продуктите и услугите си с вашите клиенти. Причината, поради която имате нужда от подобен тип страници е, че хората не купуват, ако липсва информация за продукта. Те обичат да са информирани и да знаят точните ползи от това, което предлагате. Особено когато предлагате по-скъп продукт, информацията е от съществено значение: колкото по-скъп продукт продавате, толкова повече въпроси ще има от страна на клиента.

Вижте още: Предимствата на онлайн бизнеса в днешно време

Страницата за продажби изглежда много по-добре от магазин и има една единствена цел: да накара клиента да кликне върху бутона „купи“. Освен това тя ни позволява да ползваме комбинация от видео, текст и ауди, което е изключителен плюс при изработването на дизайн, който има за цел да грабне вниманието на клиента.

10 елемента на успешната страница за продажби

  1. Заглавие – трябва да дадете обещание, което привлича вниманието. Заглавието е основното нещо в маркетинга, което привлича вниманието на хората;
  2. Използвайте отварящи параграфи, които обещават или убеждават;
  3. Разкажете историята, която разкрива причината, поради която продавате продукта – разкажете своята история и защо решихте да създадете точно този бизнес.

„Думите говорят, историите продават“

10 елемента на успешната страница за продажби

Лендинг страница

  1. Детайли, които показват на потребителите защо да четат написаното – дайте причина на хората защо да четат това, което сте написали. Защо да се доверят точно на вас?
  2. Вземете препоръки от вашите доволни клиенти, които ще ви помогнат да изградите по-силна връзка с останалите;
  3. Дайте доказателство на хората, че продукта ви наистина работи – тук от изключителна помощ ще са ви препоръките от доволните ви клиенти;
  4. Създайте оферта, на която не могат да откажат;
  5. Отнемете от риска на клиента, като му дадете гаранция;
  6. Призив към действие – водете хората към определено действие (Call to action бутон);
  7. Бъдете ексклузивни – хората обичат лимитирани продукти и услуги. Колкото по-малко е предлагането, толкова по-високо е търсенето.
Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването