Страст или любов? Едното може ли без другото?

Една истинска, завладяваща любов е страстната безусловност на близостта между хората.

30.05.2012

Всеки човек среща в живота си толкова много различни хора. Но има един уникален, индивидуален, неповторим и единствен. Как да го разпознаем? Няма еднозначен отговор на този въпрос. Човешките взаимоотношения винаги са били загадка. Условно могат да се обособят няколко типа  ситуации, по които можем да разберем дали сме срещнали  „страстно изживяване” или „истинската любов”:

Няколко признака как да разберем дали е било страст или любов

Любов или страст?

Любов = страст?

Една нощ – присъствате на страхотно парти, забавлявате се с приятели, докато не срещате „него”. Съблазнява с поглед, излъчващ страст, секс и желание. Тялото казва хиляди неща, които са неизразими чрез речта. Това е истинска страст – неконтролируемото  желание за близост. Всичко е прекрасно, докато не дойде сутринта. Такъв тип отношения рядко прерастват в любов. Но пък какво от това! Споменът за един прекрасен миг си заслужава опитът!

Приятели – какво означава думата „приятелство” в контекста на взаимоотношенията между мъжа и жената? Едно е сигурно, винаги има шанс за скрити помисли. Познавате се от толкова дълго време, споделяте, помагате си. И идва един момент, в който несъзнателно границата между приятелските и романтичните чувства започва да изчезва. Такъв тип отношения имат потенциала да се превърнат в стабилна връзка, но е възможно и всичко да е просто заблуда на сърцето. В такъв случай, дали си заслужава да погубите приятелството си?

Романтична среща – винаги сте си мечтали да срещнете сродната си душа, като по филмите и изведнъж се появява „той”. Случайна среща, изпълнена с романтика. Непрестанно старание да ви впечатли и огромно внимание към детайлите. Ех, кой не е мечтал поне веднъж за това!? Но „всяко чудо за три дни”, както са казали хората. Може и да имате страхотна романтична връзка, но ако не се поддържа страстта във взаимоотношенията, щастието няма да продължи дълго.

Вижте още: Типовете мъже, неподходящи за сериозни връзки

Случайности – най-хубавите неща в живота стават случайно, точно тогава, когато са най-малко очаквани. Едно непринудено запознанство, прерастващо в редица приятни срещи, има огромен потенциал да се превърне в страстна любовна връзка. Да се разбирате – без да е необходимо да говорите, да се желаете – без да е нужно да се убеждавате, да се обичате –  безусловно.

Страстта не е любов, любовта не е страст. Но едното без другото не може. Една истинска, завладяваща любов е страстната безусловност на близостта между хората.

Етикети:

За автора

Списание VIP