Стрес и цигари – как да пушим по-малко на работа?

С какво да ги замените или как да отложите поредната?

01.03.2018

Работите усилено и пушите, като комин в офиса?

Ето няколко успешни и изпробвани техники, които могат да ви помогнат да ограничите цигарите, дори и ежедневно да ви се налага да преживявате инфарктни ситуации в службата.

Как да пушим по-малко на работа?

Наблюдавайте себе си – не си даваме сметка колко точно пушим и защо го правим. За някои от нас това е само един навик, за други единствената възможност да си дадат няколко минутна почивка и да си съберат мислите.

Запитайте се защо пушите всъщност.

Ако отговорът е в това, че цигарите ви помагат да се концентрирате, не се отказвайте от тях, за да не „блокирате“ мисълта си. В случай обаче, че искате на всяка цена да се освободите от вредната зависимост, е добре да си измислите нов ритуал, който ще ви помага да бъдете продуктивни и работоспособни. Парче натурален шоколад, хубаво кафе или чаша с разтворим витамин С ще ви бъдат от полза.

Цигарите ви дават възможност да избягате от работните проблеми и поне по време на почивката да си отдъхнете от досадните делови задачи?

С какво да ги замените или как да отложите поредната?

Позвънете на приятелка и си поговорете. Нека тя ви разкаже за това как протича майчинството й или за новата си сърдечна тръпка. Коренно различните разговори, от това което се случва на работа, наистина ще ви разсеят за момент, включително от цигарите.

Как да пушим по-малко на работа?

Цигарите ви помагат срещу стреса?

Цигарите ви помагат срещу стреса?

Действително имате усещане, че още с първото дръпване се чувствате по-спокойни. Но как мислите се справят хората, които са непушачи?

Вместо поредната цигара, се опитайте просто да вдишате дълбоко и да повдигнете раменете си. Можете да направите и следното упражнение – клекнете и бутайте напред въображаема стена. Упражнението ще засили кръвообращението и ще ви освободи от болките в гръбнака.

Носете само няколко цигари в себе си. Ако сте затрупани с работа, няма да имате възможност да си купите още и ще се наложи да се задоволите с дажбата, която сте си отредили.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването