4 причини защо Луис Суарес може да изведе Уругвай до финал

Суарес може да е уругвайският Диего Марадона в Бразилия

09.06.2014

Всеки един голям играч е способен да спечели мач на собствения си отбор сам, но само няколко са способни да го направят с постоянство и умения и хората започват да го очакват много от тях. В момента Суарес е един от тези играчи, заедно с имена, като Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Те са футболисти от световна класа, които могат да спечелят отделен мач на своя отбор. Има един играч от миналото, който обаче е едно ниво по-напред от тях. Става дума за великия Диего Марадона и за подвига му на Мондиал 1986, където може да се каже, че сам донесе титлата на Аржентина. Ако Луис Суарес се възстанови напълно от операцията на коляното си навреме, той може да бъде в добра позиция да постигне същото велико постижение, като Марадона през 86-та.

Ето 4 причини защо:

1. Играчите се страхуват от него

По принцип футболистите се тревожат да не бъдат преодолени, но когато Суарес ги атакува това става втори приоритет, като на първо място се тревожат да не бъдат изложени. Промушвайки топката между краката на играчите с невероятна лекота, преминавайки между море от футболисти, намирайки пространство там, където изглежда, че няма и създавайки опасност от нищото – това са качествата на Суарес, които оставят защитниците без думи.

Навика му да вкарва дори, когато не може, означава, че репутацията му на страхотен голаджия е вярна. Това може да бъде решаващо за Суарес и Уругвай на Мондиала в Бразилия.

2. Ще направи всичко Уругвай да има предимство

Лесно е за хората, най-вече на феновете на Ливърпул, да игнорират в по-голяма част от времето мръсната игра на Суарес и да се концентрират върху таланта и уменията му. Честно казано този сезон той показа много по-голямо въздържание от предишния.

Но дали ще покаже същото, когато играе за страната си или горящото желание да спечели на всяка цена ще го накара да хапе и удря до победа? Сънародникът на Суарес, Гъс Пойет, е леко притеснен за това.

3. Намира се в страхотна форма

На 27 години с 31 гола и 13 асистенции в 33 мача за Ливърпул този сезон, е трудно (и плашещо) да си представим Суарес да стане по-добър от това.

Той вече е с много по-силно присъствие, отколкото на последното Световно Първенство, с незаменимия опит, който идва със 77 изиграни мача за националния отбор на Уругвай.

Допълнително, може да добавим и самочувствието, което придоби Суарес през този сезон, след като беше обявен за играч на сезона в Англия.

4. Може да понесе напрежението и да бъде голямата надежда на Уругвай

Умението на Суарес да постига успехи в посредствени отбори вече му заслужиха сравненията с Марадона на клубно и национално ниво. Надяваме се, че той  ще успее да се оправи на време за Мондиала, който започва само след 2 дни и ще следим с интерес изявите му за Уругвай в групата на смъртта, с Англия и Италия.

Всички отбори на Мондиала трябва да се страхуват – Ел Пистолеро е готов да стреля и се е насочил към Вас.

4 причини защо Луис Суарес може да изведе Уругвай до финал

Луис Суарес може да изведе Уругвай до финал на Мондиал 2014

Гост автор: Денис

Етикети:

За автора

Списание VIP