Съотношението късмет – закономерност

Правете добри неща и ще получите добри резултати

25.06.2015

Може би се питате дали е вярна поговорката: “колкото по-усилено работиш, толкова повече късмет имаш”. Също така може би се замисляте, дали забележителните постижения в живота се дължат на късмет или просто някой е роден под щастлива звезда? Според мен просто добрите неща се случват на хора, които правят добри неща. Ако правите само добри неща, няма начин да не получите добри резултати. Пробвайте и ще се убедите в силата на тази теза.

Съотношението късмет – закономерност или защо има смисъл да правим само добри неща?

Тук веднага се сещам и за една много силна българска поговорка: “каквото посееш, това ще пожънеш”. Като се замислих по-дълбоко се убедих, че има логика. Законите на природата са същите закони, които управляват бизнеса и личния ни живот. Ако се грижим добре за реколтата си, то няма начин да не пожънем богата реколта. Същото е и с живота ни: ако се грижим добре за кариерата си, за здравето или личните си взаимоотношения, то няма начин да не постигнем превъзходни резултати. Въпрос на време е.

Вижте още: Навиците са супер важни!

Разбира се, няма как да не отдадем заслуженото и на късмета, който ни спохожда понякога, но всичко се дължи на това, че сме се трудили адски много и просто сме предизвикали късмета да ни се усмихне.

Добавете допълнителна стойност за клиентите си и всички хора около вас. Отнасяйте се към всеки, който срещнете, като към ВИП. Проявете огромна честност и удивителен ентусиазъм. Не спирайте да правите всички тези неща и всичко ще бъде наред. И помнете, колкото повече семена посеете, и колкото повече грижи отделяте за тях, толкова повече ще жънете.

„Добри неща се случват на хората, които правят добри неща. Правете добри неща и няма начин да не получите добри резултати“ – Робин Шарма

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването