Съществуват ли грешките?

Няма такова нещо като грешки. Те са нашите уроци

15.03.2015

„Тревожи ни бъдещето, задържа ни миналото. Ето защо ни убягва настоящето.“ Не знам кой е измислил този цитат, но е дяволски прав. Замисляли ли сте се колко много от нас живеят в миналото, вместо да се радват на настоящия момент и да изграждат бъдещето си? Толкова е лесно да се тормозим, заради грешките, които сме допуснали през живота си. Някои хора остават дори години наред в плен, заради нещо, което са направили преди години. Това е безсмислено. Да пропиляваш живота си, заради нещо, което се е случило в миналото. Каква ни е ползата от това?

Грешките са необходими, за да станем човекът, който сме сега

Искам да ви попитам нещо. Съществуват ли наистина грешките? Как бихте ги описали? Кой би искал нарочно да се провали и да обърка живота си? Според мен всички ние правим най-доброто за себе си, след като се събудим всяка сутрин според уменията, които сме научили от житейското си пътуване до момента. Какво ще кажете да наречем грешките си богат източник на познание? Не звучи ли по-добре? Защо не наречем грешките просто възможност да изградим по-добър усет и разбиране и възможност да придобием ценен опит, който ще ни е от полза по пътя към успеха. Опит, който ще ни помогне да опознаем още повече света, в който живеем. Опит, който ще ни помогне да чувстваме, живеем и да работим още по-добре. Всичко, което се е случило в живота ни до този момент, без значение дали е хубаво или лошо е било необходимо, за да се превърнем в човека, който сме сега. Защо да е било погрешно?

Вижте още: Бъдете по-добър човек от вчера

Категорично мога да кажа, че няма грешки. Онова, което наричаме провали, всъщност са уроците на живота. Може би колкото повече преживяваме, толкова повече печелим.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването