Сутрешни размисли за старт на един по-ползотворен ден

С каквато нагласа започнеш деня, с такава и ще го продължиш

05.09.2014

„Добро утро“ – може би най-често използваният поздрав. Всека сутрин у дома, в офиса, в магазина… поздравяваме дружелюбно околните, но наистина ли мислим, че утрото е добро? Ако съдя по себе си в повечето случаи поздравът беше само израз на куртоазия и фактически началото на още един стресов ден. Казвам „беше“, понеже от известно време се опитвам да следвам нова житейска философия, която малко по малко променя коренно начина, по който възприемам нещата от живота, както и начина, по който стартирам всеки ден.

„Докато имаме вяра в каузата си и непоколебима воля да спечелим, победата няма да ни убегне.“

Ако ставаме от леглото с мисълта, че денят ще е тежък, че няма да се справим с всички задължения, то наистина ще стане така в последствие. Всяка една наша мисъл е проекция на предстоящи моменти. Можем да оформим не само деня, но и живота си само чрез неизчерпаемата сила на ума си.

„Увереността, че можеш е по-важна от коефициента на интелигентност“ – из Монахът, който продаде своето Ферари

Започнете още днес, още от тази сутрин… Използвайте силата на „добрите“ мисли, сами се насърчавайте и убеждавайте в собствените си способности. Ако сами не вярвате в себе, няма кой друг да го направи. Започнете деня си по най-добрия начин – с добро настроение, питателна закуска и позитивно отношение.

Сутрешни размисли за ползотворен ден

Сутрешни размисли за ползотворен старт на деня

Днес е нов ден!

1. Днес е нов ден – вчера може би сте имали лош ден, а може би и лоша седмица, но днес е нов ден! Нова възможност за себеусъвършенстване, за приближаване до целите на живота ви, за постигане на това, което желаете най-много. „Хубавото време не е за постоянно, нито пък лошото.“

2. Утрешният ден няма да побърза – освен, ако нямате машина на времето, следващият ден няма да дойде по-бързо. Поемете си дълбоко дъх и помислете какво е наложително да се свърши, подредете задачите си по приоритети и ги изпълнете.  А утре… ще му мислите за другите, като дойде време.

3. Аз съм най-добрият вариант на себе си – всеки човек има недостатъци, но има и предимства. В крайна сметка никой не е перфектен, но точно индивидуалните недостатъци и предимства ни правят уникални личности  – единствени и най-добри копия на себе си.

Вижте още: Седемте етапа на самопробуждането

4. Вчерашният ден не ме определя – не ви е провървяло в някои отношения през вчерашния ден, но пък това вече е минало така или иначе. Няма какво да се главоболите за това, което не сте могли да направите, защото има толкова много неща, които може да направите днес.

5. Не знам всичко, но искам да го науча – никой не се е родил научен и не е срамно да попиташ, ако не знаеш, по-срамно е да не знаеш и да не искаш да научиш.

6. Мога да постигна всичко – нагласата понякога е всичко. Запомнете, че сами определяте живота си и всичко е плод на собствените ви мисли и усилия. Ако си казвате „Аз мога“, ще го направите, ако си казвате „Аз не мога“, няма да го направите.

7. Провалите са нещо нормално – най-естественото нещо в живота са неуспехите. Няма как винаги всичко да върви по план. Но това е нещо нормално. Не приемайте провалите като неуспехи, а като уроци, които ви правят един по-добър и преуспяващ човек.

Вижте още: По начина, по който изживявате всеки ден, оформяте живота си

Сутрешни размисли за ползотворен ден

Не се страхувайте от провалите…

8. Другите не ме определят – няма значение как ви виждат околните, а как се възприемате Вие самите. Никой не може да определи кои сте, освен самите Вие. Хората ще ви възприемат така, както им се представите.

9. Не дължа нищо на никой – каквото сте постигнали е плод на вашия упорит труд и желание.

10. Всичко, за което си струва да се бориш е трудно за получаване – повечето неща, които си заслужават, обикновено са трудни за получаване. Но след като ги постигнете… няма по-сладка победа.

„Никога не забравяй колко важно е да живееш с безгранична радост. Никога не пропускай да видиш изключителната красота на всички живи същества. Днешният ден и този конкретен момент е дар. Бъди фокусиран върху целта си. Вселената ще се погрижи за всичко останало.“

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.