Домашни летни съвети за красива кожа

Колкото повече се грижите за себе си, толкова повече ще се появи и блясъка върху кожата ви.

28.08.2014

Кожата получава повече излагане на слънце през летния сезон отколкото през зимата. Всички красиви дами трябва да обновят своите навици за грижа на кожата през този сезон, тъй като трябва да се внимава по различен начин, отколкото в зимни условия. Трябва да защитите кожата си от директна слънчева светлина, така че използвайте шапки или шалове и добър слънцезащитен крем.

Няколко прости, но ефективни домашни летни съвети за красота са тук. Опитайте ги и ще засветите през това лято.

Чудесата на Алое Вера – Алое Верата може да направи чудеса с кожата ви през летния сезон. Жегата на лятото може да изгори кожата ви. Гел от алое вера е естествен лечебен компонент. Всичко, което трябва да направите е да отрежете стеблото, изстисквате малко и нанасяте гела върху лицето и ръцете си. Гелът от Алое Вера успокоява кожата и помага да се лекува слънчево изгаряне. За най-добри резултати, нанесете гела вечер преди сън и го оставете за една нощ. Използвайте го редовно и ще сте свидетел на чудо.

Домашни летни съвети за красива кожа

Домашни летни съвети за красива кожа с Алое Вера

Здрави, като домат – кожата ви става повехнала и тъмна през лятото, а това се дължи на топлината отвън. Помислете си да хапвате повече домати. Сега можете да подмладите кожата си с доматен сок. Когато се върнете у дома уморени от дългия летен, работен ден, обелете доматите, намачкайте ги и ги поставете като маска върху лицето и ръцете си за 10 минути. Измийте лицето си с прясна вода. Доматеният сок прави кожата ви по-мека.

Вижте още: Нисковъглехидратни закуски

Почистване с мляко – през летния сезон кожата ви е по-склонна да хваща прах, отколкото през зимата. Трябва да почиствате кожата си ежедневно, така че да не губи естествения си блясък. Най-простият и лесен препарат за почистване, който можете да имате у дома е млякото. Да, обикновено мляко. Всичко, което трябва да направите, е просто да натопите парче памук в млякото и да избършете лицето си. Млякото ще помогне за изчистване на кожата, чрез премахване на невидимия прах в порите.

Освежаване със захар – звучи ли ви странно? Не става въпрос за ядене на захар, а за апликирането й върху кожата. Яденето на захар спомага за стареенето, вреди на клетките и причинява възпаление. За да се намалят всички тези нежелани ефекти на захарта, тук е един невероятен съвет. Ексфолирайте кожата си със собствен домашен ексфолиант. Смесете половин чаша захар в зехтин и го нанесете върху кожата си. Втрийте го нежно с малки кръгови движения. Мъртвите клетки ще паднат и ще получите нова свежа кожа.

Плодови сокове – лятото донесе със себе си много вкусни плодове. Тези плодове са не само здравословни, за да се храните с тях, но и доста полезни като маски. Можете да сложите манго, банан или кайсия в продължение на 10 минути върху кожата си всеки ден и да осигурите забележим блясък на кожата. За суха кожа, можете да го смесвате с кисело мляко за най-добър резултат.

Домашни летни съвети за красива кожа с плодови сокове

Летни съвети за красива кожа с плодови сокове

И накрая, най-важното нещо, което трябва да се спомене тук, е да се запази вашата грижа за кожата проста и семпла. Колкото повече се грижите за себе си, толкова повече ще се появява и блясъкът върху кожата ви.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.