Създавайте лидери във всички звена на организацията

Отглеждайте лидерите по-бързо от конкурентите си

20.04.2015

Едно от най-важните неща, които трябва да направите, като създател или управител на дадена компания е да отгледате лидери. Защо? Всички хора сме родени лидери, просто не всички от нас успяват да развият качествата си на такива. Не всички вярват във възможностите си и това им пречи да имат приказен живот. Всички велики компании имат една обща цел помежду си: да отглеждат лидери на всички нива в организацията по-бързо от конкурентите си. Осъществяването на тази цел за тях е приоритет номер едно. Действат бързо  и благодарение на това постигат големи неща. Естествено това не означава, че всеки трябва да управлява компанията. Всеки може да проявява лидерско поведение, но това не означава, че всеки трябва да ръководи организацията.

Създавайте лидери във всички звена на организацията по-бързо от конкурентите си

Всеки трябва да се държи като лидер, каквато и да е длъжността му. И трябва да си знае ролята в организацията. Това означава, че трябва да накарате служителите ви да поемат отговорност за постигането на отлични резултати в областта, в която работят. Всеки трябва да допринесе в развитието на фирмената култура. Трябва да вдъхнете кураж и оптимизъм във всеки един ваш служител и да го накарате да направи същото към останалите служители. Трябва да ги накарате да се чувстват мотивирани и надъхани за работа. Да бъдат зараза за останалите членове на организацията. Трябва да ги убедите, че е нужно всеки да положи допълнителни усилия за удовлетворяването на клиентските желания. Трябва да ги научите да приемат всяка една промяна в компанията, като възможност за подобряване на работата. Всеки един ваш служител може да бъде лидер и да окаже огромно въздействие върху културата и историята на вашата компания.

Вижте още: Поемете бърз контрол върху нещата

Какво избирате вие? Да имате компания с безполезни и демотивирани служители или екип, изграден от лидери, които искат да са част от историята на нещо велико? Изборът е изцяло ваш.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването