Свети Патрик по целия свят

17.03.2014

Свети Патрик по целия святПо случай Свети Патрик всичко свети в зелено. От центъра на Лондон до Египет, всичко е зелено, в чест на Свети Патрик. С около 70 милиона последователи по цял свят, ирландците превърнаха своя празник в световен, като окъпаха най-известните забележителности по света в зелена светлина, миналия уикенд. Пирамидите в Египет,  Аби Роуд в Лондон, Великата китайска стена и още много забележителности получиха своето изумрудено сияние. Към глобалното озеленяване се присъедини и Бразилия, заедно със своята статуя на Христос, двореца Дисниленд в Париж, Ниагарския водопад и Хидроарената в Глазгоу. Празненствата през уикенда бяха повече от бляскави и продължават и до днес.

Още интересна информация за Свети Патрик, макар и кратка:

Свети Патрик е мисионер, който е и покровител на Ирландия. Няма много сведения за неговия живот, но се знае, че когато е бил на 14, е заловен от ирландската стража и е отведен в Ирландия, като роб. Там той прекарва шест години преди да успее да избяга и да се завърне при семейството си в Британия. Години след това той става проповедник и се завръща в Ирландия, като ръкоположен епископ. Няма почти никакви сведения къде е работил и дали е имал връзка с някоя църковна сграда. Началото на 8 век той става покровител на Ирландия, но въпреки това след неговата смърт ирландската църковна система не следва модела, който Свети Патрик се е опитал да създаде.

Автор: Христина Розова

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването