Светлоотразителни холограми върху шоколад

Нова иновативна технология за гравиране върху шоколад

16.05.2014

Шоколадът е познат на хората още от времето на Ацтеките и Маите в Мексико, които се смятат за прародители на вкусната сладост във вида, в който я познаваме и до днес.

Всъщност Ацтеките са първите, които използват какаовите семена, за да си правят шоколад. Обожавали са какаовото дърво, тъй като го смятали за извор на сила и богатство.

И до ден днешен това сладко „прегрешение“ е обичано от почти цялото население на планетата. Всъщност дори не мога да се сетя за човек, който не си похапва шоколад.

И за толкова години от времето на Маите до сега, са се появявали, изчезвали и оставали хиляди разновидности на шоколадовите изделия. Дори, ако се ровя седмици наред не знам дали бих могла да събера всички.

Вижте още: Пий до дъно и си изяж чашата

Мислим си, че вече няма с какво да ни изненадат относно сладкото изкушение, което познаваме и обичаме, но ето че има.

Иновативна компания измисли светлоотразителни холограми за шоколад

Швейцарската компания Morphotonix, работеща с немски шоколад, има да ни покаже нещо много красиво и ефектно. 

Невероятни гравирани светлоотразителни холограми, запечатани върху шоколад. Като не се използват никакви изкуствени добавки.

Светлоотразителни холограми върху шоколад

Креативни светлоотразителни холограми

Самата техника издълбава специфични микроструктури, върху повърхността на шоколада. Пречупени през светлината тези гравюри се отразяват и правят истински картини, от които със сигурност ще ахнете.

Вижте още: Изобретение превръща водата във вино

Измислиха светлоотразителни холограми – шоколад от бъдещето

Изпълнителният директор на Morphotonix обяснява, че не всеки шоколад е пригоден да се използва с тази техника, наподобяваща технологията използвана при кредитните карти. 

Тествали сме технологията с много различни видове шоколад. Понякога се получават страхотни резултати, понякога колкото и силно да опитваме, просто не става.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.