Събития в Beehive през месец март

03.03.2015

Варна освен морска столица, вече е и европейска младежка столица. Градът продължава да защитава титлата си благодарение и на усилията на Beehive Co-working Space, които за пореден месец организират множество интересни и полезни събития.

Събития в Beehive през месец март

04.03.2015, 18:30 ч. – Разговор на тема: “ИКТ парк на Източна Европа. Как да строим, работим и живеем”

Подходяща за студенти от специалности ИКТ; за специалисти ИКТ; за строителни компании; за компании в сферата на частното образование, здравеопазване, услуги; за визионери. Акценти в разговора: Социална страна и отговорности на разработчика и строителния предприемач; Избор на дом, офис, учебна среда в една локация сред природата; Преразпределяне на обществения капитал. Банките са по-страшни от армиите – Томас Джеферсън.

Лектор: Венцислав Дорелов – собственик и управител на Венцислав Дорелов ЕООД

Събитието е безплатно за посетителите. Изисква се предварителна резервация.

11.03.2015, 19:00 ч. – Месечна среща на графични дизайнери

Тази група е за всички, които се интересуват и желаят да научат и/или споделят на практически познания по User Experience Design. Ние всички се вълнуваме от “Digital”-ната ера и тъй като с всеки изминал ден повече и повече видове мобилни и други устройства се появят на пазара, потребителските интерфейси продължават да се развиват и променят драстично. Тази група ще ни позволи да се събираме и да обсъждаме какво се случва в момента, както и какво ще е актуално в бъдещето, и накъде върви целият сектор. Събитието е безплатно за посетителите. Изисква се предварителна резервация.

13.03.2015, 19:00ч. – “Какво не знаем за имейл маркетинга? Как компаниите губят 37 % от клиентите си..”

Лектор: Невяна Коева, маркетинг специалист и основател на българския софтуер за E-mail маркетинг за бизнеса – Emailinvest.com

Ще научите дали сайтът ви работи за вас наистина: Преглед на целия търговски процес, който може да се приложи за всеки тип бизнес; Увеличаване на директните продажби чрез имейл маркетинг; Конкретни инструменти от имейл маркетинга, , които да приложите веднага; Разглеждане на една основна грешка, която допускат 90 % от компаниите. Emailinvest.com е вече разпознаваем в над 6 държави и чрез него всеки ден се изпращат стотици успешни имейл кампании. Фокусът в работата на Невяна Коева е не само в привличането, но и в задържането на клиенти. Събитието е безплатно за посетителите. Изисква се предварителна резервация.

13.03.2015, 18:45 ч. – Форум „Идеи на хоризонта“

Събитието е платформа за запознаване с успешни практики и примери, достигане до общи идеи за социални проекти и възможностите за тяхното бъдещо реализиране. В основата на форума лежи работата по екипи, които участниците сами избират според своите интереси (Култура, Образование, Околна среда/градска среда). Обединяващо за отделните екипи е социалното предприемачество и идеята, да подобриш средата, в която живееш. Всеки екип е ръководен от подбрани модератори, а задачата на участниците е да изготвят конкретен граждански проект, който в последствие чрез общи усилия да реализират. Събитието е безплатно за посетителите. Изисква се предварителна резервация.

15.03.2015, 10:30ч. – “Виж моята игра”

По време на събитието младежи (ученици и студенти) разработили компютърни игри ще ги демонстрират пред разработчици от бранша; Преподаватели и учители ще демонстрират своите идеи за образователни игри; Ще бъдат представени изследвания върху интеракцията, съвременните интерфейси и технологии, както и възможностите за научни изследвания, които да подпомагат ИТ бизнеса. Събитието се реализира в партньоство между Катедра “Информатика” на ВСУ “Черноризец Храбър” и Beehive. Събитието е безплатно за посетителите. Изисква се предварителна резервация.

20.03.2015, 19:00 ч. – „Парите никога не спят“. А вие спите ли, що се отнася до тяхното управление? Къде да инвестираме парите си? Какво представлява диверсификацията?

Лектор: Георги Минчев – управляващ съдружник в Minchev Consulting Group. През 2014г. е сертифициран, като счетоводител от Association of Accounting Technicians (UK) – Лондон. Негова страст са финансово-счетоводните анализи и управление на бизнес процесите.

Каква доходност да търсим? Какви рискове сме склонни да поемем? Какви възможности съществуват около нас? Нужно ли е да бъдем финансови експерти, за да открием алтернатива на Буркана, като място за съхранение на средствата си? Основни акценти: банкови депозити, взаимни фондове, пенсионни/застрахователни фондове, акции, имоти, crowd-funding.

Събитието е безплатно за посетителите. Изисква се предварителна резервация.

27.03.2015, 18:30ч. – StartUp Grind, гостува Максим Бехар

Събитието е с продължителност три часа, а местата са ограничени до 50.

 

Повече информация за събитията на Beehive Co-working Space можете да намерите на http://beehive.bg/, както и на фейсбук-страницата: https://www.facebook.com/beehive.varna/events

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.