Създавайте приятелства на работното място

Как да бъдем по-ефективни и щастливи докато работим

26.01.2015

“Малко преди 7 часа сутринта, алармата звъни упорито….една ръка бавно и мудно се подава из под завивките и упорито се опитва да спре дразнещия звук. След усилена борба за отлепване от възглавницата, Кристофър успява да се приготви навреме за работа и пристига в офиса с обичайната си точност. Всички обожават Кристофър и го боготворят, защото е най-добрият в работата си.”

Звучи ли ви позната тази история? Всъщност Кристофър (така нарекох лирическия си герой) олицетворява всеки един човек от множеството, което е влязло в кръга на работното ежедневие.

Няма нищо лошо в това да ходите всеки ден на работа, но ако го правите с желание ставането сутрин щеше да е далеч по-лесна задача. Обаче как да имате желание, ако колегите са намусени, вечно сърдити и мрънкащи, и няма с кой да си кажете една дума цял ден. Не чакайте другите да се променят, защото това вероятно няма да стане, докато не промените отношението си към тях.

“Алис, вечно тъжната колежка на Кристофър, всъщност по душа е много весело момиче, но по лоши стечения на обстоятелствата остава самотна майка, с големи дългове и непосилни разходи. За да я развесели поне малко, всяка сутрин Кристофър и носи малка опаковка от любимите ú шоколадови бонбони.”

Защо Кристофър прави този жест за човек, който не му е особено близък, а е “само колега”. Ако се върнем към началото на историята, споменах че лирическият герой е обичан от всички. Защо това е така? Защото е отделил време, енергия и много позитивизъм в изграждане на приятелски отношения с колегите.

Повечето приятели на работа помагат на хората да са по-ефективни и представляват социално доказателство за това, че те са чудесни хора.

Създавайте приятелства на работното място – повишава ефективността

Защо е добра идея да преосмислите отношението си към колегите и да се постараете да изградите приятелски взаимоотношения с тях?

Създавайте приятелства на работното място

Снимка: pixabay

– Създаването на приятелства на работното място ви прави по-ефикасни и по-ефективни работници.

– Приятелите водят след себе си и още приятелства.

– Хората не се заяждат с хора, които имат много приятели.

– Денят е по-хубав, когато е прекаран в приятелска атмосфера.

Вижте още: Гледайте позитивно на живота

Не хабете енергията си в напразни кавги, сръдни и свади. Пренасочете всички негативи към положителни инициативи и се постарайте да бъдете по-добри хора!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.