Как да създадем съдържание от световна класа

В четири лесни стъпки

01.02.2016

Едно от най-важните неща, за да имаме успешен бизнес в интернет в днешно време е съдържанието. Бизнесите съумели да предоставят на своите клиенти безплатно и по-важното качествено съдържание са постигнали много по-добри резултати от конкуренцията си.

Питате се защо е толкова важно да създаваме качествено съдържание и каква е основната му роля?

Качественото съдържание продава в интернет. То може да ни донесе безплатна реклама сред клиентите ни и техните приятели. Съдържанието, което публикуваме в социалните ни мрежи, блоговете и фирмените сайтове е нещото, което може да ни донесе огромно количество трафик, популярност и органично да достигнем до много повече хора.

Как да създадем съдържание от световна класа

Качественото съдържание продава!

  • Привличането на вниманието към нас и нашата услуга/продукт;
  • Набиране на по-голяма популярност в социалните мрежи;
  • Позиционирането на бизнеса ни на пазара;
  • Дава стойност на потребителите, преди да са закупи нещо.

4 лесни стъпки как да създадем съдържание от световна класа

За да създадете съдържание от световна класа, то ще трябва да започнете отнякъде, нали така? Искам да ви успокоя, че тайната на качественото съдържание се крие в успешното прилагане на четири стъпки. По-скоро успешното дефиниране на четири въпроса, които ще са от изключително значение за създаването на съдържание от световна класа:

Вижте още: Качествено съдържание – имаме ли нужда от копирайтър?

  1. Защо е важно да знам за този продукт? Защо да ползвам този продукт/услуга?
  2. Какво е това? За какво ще го ползвам?
  3. Как ще стане? Или как ще го направя – клиентите се интересуват от причината, от реалния план за действие. Такива хора са предимно ориентирани към действие – предприемачи.
  4. Какво ако? Какво ще се случи, ако пропусна този продукт/услуга?
Как да пишем съдържание от световна класа

Отговорете на въпросите: Защо? Какво? Как? и Какво ако?

Когато разработвате статия или описание на продукт е изключително важно да си отговорите на тези четири жизненоважни въпроси, свързани с мисленето и желанието на клиентите.

Започнете с това, защо трябва да купите този продукт. Отговорете си на въпроса „защо хората трябва да купят от мен“. „Защо този продукт е по-добър от другия?“

След това си задайте въпроса: „Какво е това нещо?“. „Каква е разликата с другите продукти/услуги на пазара?“

Как този продукт/услуга ще ми помогне.“, „Как да го закупя?“

Какво ще се случи, ако не обърна внимание и го подмина.“, „Какво ще се случи, ако го пропусна?“

Вижте още: Как продава съдържанието?

Не забравяйте и не подценявайте, че отговорите на тези четири въпроса създават невероятно важно и качествено съдържание, което ще ви помогне да издигнете бизнеса си над конкуренцията. Една статия, отговаряйки на всички тези въпроси, е изключително полезна и важна за потребителите. Отговорите на тези четири въпроса ще достигнат и ще докоснат максимално много хора – хора, които могат да се превърнат във вашите перфектни клиенти.

Отговаряйки на тези четири въпроса, вие ще си гарантирате едно огромно качество на съдържанието, което ще бъде споделяно в интернет и ще ви донесе милиони продажби.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването