Съвети от модели – какъв е “езикът” на успеха

14.01.2015

Езикът на тялото е този, който изразява най-много. Може да кажем хиляди неща без да сме изрекли дори и една дума. Езикът на тялото показва реално какво искаме да изразим, как се чувстваме и в какво настроение сме. Можем да манипулираме това, което искаме да изречем, но тялото ни издава всичко на отсрещната страна, ако тя може да разпознае сигналите. Един ярък пример за това е телефонен разговор, в който ви питат как сте – “Добре съм”, отговаряте, но всъщност гласът ви издава умора и отпадналост.

Изразяването на езика на тялото е “висш пилотаж”. На някои хора просто им е вродено да го използват в своя полза, други успяват с много практика, а трети дори не се опитват.

Моделите или още наречените манекенки са чудесен пример за това, как се използва езикът на тялото, така че да “играе” в наша полза.

Съвети от модели – какъв е “езикът” на успеха

Каквото чувствате, такова и ще станете (Наоми Кембъл)

Наоми Кембъл, която е била в модната индустрия в продължение на почти 30 години, заявява това повече от перфектно в интервю за Huffington Post: “Ако чувствате страх, ще се превърнете в страх”. Ако чувствате страх тогава и тялото ще покаже страх, ще сте уязвими за околните. Ако се чувствате уверени, тогава хората ще ви погледнат по друг начин – “Уау, искам да отида да говоря с този страхотен човек.”

Добрата стойка 

Моделите трябва да дефилират изправени, да вървят грациозно, да са изпънати, като струни. В зависимост от това какво иска да внуши дизайнерът, всяка манекенка влиза в определена роля, съответстващата на това, с което е облечена. Добрата стойка вдъхва увереност, респект и несъмнено е фактор за успех.

Съвети от модели - какъв  е езикът на успеха

Важно е къде стоиш

Забелязвали ли сте как моделите са разположени на определено разстояние една от друга на подиума или по време на фотосесия? Важно е да се покаже колко близо сте склонни да бъдете и как се чувствате наистина в дадена ситуация. Ако стоите твърде далеч от другите, тогава може да изглеждате срамежливи и прекалено затворени. Хората няма да искат да говорят с вас. Заемете такава позиция, че хората да знаят, че сте в стаята, да знаят че сте готови да се включите в разговора. Вземете пример от топ моделите, те не се плашат и не се скрият в ъглите. Те се уверени, присъствието им е известно на всички, но не и натрапчиво (има и изключения, разбира се).

Вижте още: Изпрати правилното послание с езика на тялото

Дръжте главата си изправена

Моделите не са известни с това, че са срамежливи. Те не са момичетата, за които сте чели в книгите, които се крият зад една широка жилетка и слоеве от разхвърляна коса, и с очи търсещи нещо в пода. Вървете уверено, дръжте главата си изправена и погледът винаги вперен в хоризонта.

Най-добрият начин да направите добро впечатление е да бъдете себе си в една своя полирана версия.

Източник: lifehack.org

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.