Съвети за лятна красота

10.08.2014

Трудно е да изглеждате страхотно по време на влажното горещо лятно време. Все пак, има няколко важни летни съвети за красота, които ще ви помогнат да изглеждате красива през целия сезон. Независимо дали сте на плажа или на работа, опитайте тези полезни съвети, за да изглеждате добре, без значение колко влажно или горещо е това лято.

Съвети за лятна красота

1. Носете слънцезащитни продукти

Въпреки това е важно да се носят слънцезащитни продукти не само всеки ден, но и всеки сезон. Те помагат да защитите кожата си от вредното въздействие на слънцето, коeто може да причини стареене и дори рак на кожата. Освен това, слънцезащитните продукти държат кожата ви в изряден вид без зачервяване или пък лъщене и лющене, като змия на плажа.

Съвети за лятна красота - UV защита

Носете слънцезащитни продукти

2. Използвайте леки продукти за красота

Лятото не е време за тежки и мазни кремообразни продукти за красота. Когато стане горещо, дебелата основа ще се разтапя, като сладолед върху лицето ви и ще изглеждате все едно сте се изпотили. Никой не обича да гледа момичета с разтичащ се фон дьо тен.  За да се избегне това, трябва да се изберат по-леки продукти за красота. Вместо фон дьо тен използвайте цветен овлажнител, който да хидратира лицето.

3. Използвайте водоустойчиви продукти за красота

Един от най-важните летни съвети за красота, които трябва да следвате е да използвате водоустойчиви продукти за красота, когато можете. Обмислете използването на водоустойчива спирала, сенки за очи, молив за очи и коректор, които няма да се разтекат по време на разходка или дори и на плаж. Вашият поглед ще остане на мястото си дори и когато сте във водата.

4. Съживи косата си

Хлорър в басейна и слънцето наистина могат да увредят косата ви. За щастие, има няколко бързи и лесни начини за съживяване на косата по време на летните месеци. За блондинки, изплакване на косата със сода за хляб и малко бебешки шампоан е доказан начин за съживяване на косата. Ако сте брюнетка, изплакнете косата си с бял оцет. За червенокоси, чай от лайка е най-добрият вариант.

Съвети за лятна красота - освежаване на косата

Опитайте охлаждащи козметични продукти

5. Опитайте охлаждащи козметични продукти

Охлаждащи козметични продукти не са от най-лесните за намиране, но пък са изключително ефективни. Някои охлаждащи продукти съдържат ментол, който придават на лицето, скалпа или кожата хладно усещане и ви помага да изглеждате освежени. Когато температурата се повишава, козметичните продукти, които съдържат паладий могат да ви дадат известно облекчение.

6. Сложи си козметичните продукти в хладилника

Ако не може да си позволите или да намерите охлаждащи козметични продукти, поставете редовно неща в хладилника за известно време. Въпреки това, бъдете внимателни, тъй като някои козметични продукти могат да загубят ефективността си, ако ги оставите за по-дълго от една нощ. Просто поставете лосион за тяло в хладилника за няколко минути преди да го апликирате върху кожата си, така ще се насладите на големи резултати.

Вижте още: 7 упражнения, с които да поддържате горещото си лятно тяло

Съвети за лятна красота - бронзант

Използвайте лек бронзант

7. Използвайте бронзант

Използвайте качествен бронзант на лицето ви, за да изглеждате по-красива през летния сезон. Бронзантът ще добави правилния цвят и здравословен блясък, ако не прекалявате разбира се. Ако не обичате бронзиращи продукти, то изберете по-светъл бронзант с цвят на праскова или кайсия, който ще омекоти излъчването ви.

Горещите температури през летния сезон могат да направят трудно поддържането на вашия грим на мястото му. Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да изглеждате добре през този сезон.

 

Кои са вашите летни съвети за красота, които имате и които можете да споделите с нас?

Съвети за лятна красота

Съвети за лятна красота

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.