Създайте своята положителна нагласа

05.10.2015

Лесно да попаднете в омагьосания кръг на сивото ежедневие, особено в днешния забързан свят. С толкова много притеснения за работа, сметки, семейство, социален живот, дори и тези, които изглежда да има всичко могат да се събудят и да се чувстват като че ли животът им се разпада.

Създайте своята положителна нагласа и не позволявайте на живота да ви повали

Когато това се случи – ударете спирачките. Спрете за малко, погледнете на живота си и помислете какво може да се промени, така че вие всъщност да живеете, а не просто да извършвате някакви движения/рутини.

Когато мислите за успеха, какво си представяте? 2 коли в гаража на голяма къща с басейн? Някои може и това да разбират под успех, докато за други постиженията не се измерват материално. Опитайте се да разберете какво ви кара да се чувствате щастливи и успешни. Не слушайте какво ви казва обществото да правите. Живейте живота си всеки ден, така че да вървите към постигане на целите, които сте си задали.

И когато тръгнете да вървите по своя собствен път на успеха, „прегърнете“ позитивното мислене. Това как гледате на начинанията си, е 80% от постигането им. Ако много искате да получите онзи висок пост, за който мечтаете от университета, мислете си, че ще го получите и ще стане. Ако непрестанно си казвате „няма начин да го дадат на мен“, вие сами убивате шансовете си за успех с негативизъм.

Създайте своята положителна нагласа

pixabay

Разбира се понякога нещата не зависят от нас и трябва да се примирим с това. Контролирайте само това, което можете. Има неща, които не могат да се променят без значение какво правите, просто трябва да приемете, че сте безсилни срещу тях. Но мъдростта е да знаете в коя категория попада дадена ситуация. Не позволявайте на нещо извън вашия контрол ви държи будни през нощта – това само ще ви подлуди.

Не мислете прекалено много и не се впрягайте. Животът ще постави на пътя ви безброй малки и големи камъни. Ще се спъвате, дори понякога ще падате, но всяко изправяне ще е още едно стъпало към човека, който искате да бъдете.

И най-важното, което искам да запомните от горните ми слова – обичайте себе си! Независимо какви сте, къде живеете и какво работите – вие сте длъжни да уважавате и обичате личността си. Забравете хорското мнение, гледайте си живота и се забавлявайте с хапливите коментари на безлични хора без собствен път в живота. Живейте своя собствен живот, обичайте себе си и околните, радвайте се на всяка минута и вървете смело към мечтите си!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.