Тайната на семейното щастие

Притча

18.10.2016

Къде е ключът към мира и разбирателството в семейството? Аз биха казала в сърцата ни.

Най-близките ни хора, понякога се оказват най-далечни. Все повече, за жалост, се отдалечаваме един от друг, не се подрепяме и дори се мразим с роднините си. А те, те са хората, които трябва да са ни най-близко до сърцето. Кръвта вода не става! Обичайте и уважавайте семейството си и не позволявайте на нищо и никой да ви отдалечи от тях.

Тайната на семейното щастие – притча за разбирателството в семейството

В съседни домове живеели две различни семейства. Едните през цялото време се карали, а при другите винаги било тишина и взаимно разбирателство.

Веднъж, изгаряна от завист заради мира и хармонията у съседите, жената от първото семейство казала на съпруга си:

– Върви при комшиите и разбери, какво и как го правят, че у тях винаги всичко е добре…

Отишъл мъжът, скрил се зад храста до оградата на своите съседи и започнал да наблюдава от прозореца, какво се случва в дома им. И видял, че жената мие пода в коридора на къщата. Но нещо привлякло вниманието й и тя хвърлила парцала, зарязала работата си и се затичала към кухнята. През това време се прибрал съпругът. И когато отварял вратата, за да си влезе вкъщи, не забелязал кофата с вода на пода, закачил я и тя се съборила, а водата се разляла в антрето. Като чула шума, жената се върнала и виждайки какво се е случило, започнала да се извинява на съпруга си:

– Съжалявам, скъпи! Прости ми, аз съм виновна…

– Не, миличка, моя беше вината! Ти ми прости…

Разстроил се мъжът от чутото и видяното у своите съседи, навел глава и се върнал обратно вкъщи. А там жена му го чакала и още от вратата го запитала:

– Какво стана, видя ли нещо?

– Да… – унило отвърнал мъжът.

– И какво? – нетърпелива била жената да узнае, каква е тайната на семейното щастие.

– Всичко разбрах! – тъжно отвърнал мъжът. – У нас всички са прави, а у тях всички са виновни…

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.