7 тайни на успешната връзка

Просто се обичайте!

27.07.2013

В книгите и филмите се говори за голямата любов, онази силната, изпепеляващата, страстната… Дали в живота ни е така? Както и всичко, друго любовта не може да се сложи по един знаменател. Нежна, романтична, практична, страстна, манипулативна, изпепеляваща,.. с една дума – любов.

Какви са тайните на „пазенето“ на тръпката и как да ги приложим? Нека разгледаме някои от тях.

Вижте 7 тайни на успешната връзка и ги приложете на момента

1. Егоизъм – ограничете го!

Знаем, че всеки си има нужда от своето и не Ви казваме да се откажете от него. Точно обратното, проявете егоизъм единствено в това да отделяте достатъчно време за себе си. Всякакъв друг вид проява би била критична за връзката.

Вижте още: 11 глупави причини за раздяла (част 1)

2. Говорете!

В над 80% от връзките липсва пълната комуникация. Не става въпрос за това да се чувате по 20 пъти на ден и да си казвате примерно какво сте яли. Тук говорим за споделяне на чувства, мисли, съмнения. Това не само ще заздрави връзката Ви, но и ще Ви накара да се чувствате много по-уверени в човека до себе, в себе си и в своите способности.

3. Скандали – лош избор!

Добре де, излязъл е просто за една бира с приятели, какво толкова. Не правете от мухата слон. Когато нещо не Ви харесва го споделете с равен и спокоен тон, без да създавате излишно напрежение.

7 тайни на успешната връзка

Скандалите са предпоставка за раздяла

4. Дайте израз на чувствата си!

Една прегръдка, целувка, докосване, казват много повече от хиляди думи…

5. Правете любов!

Физическият контакт е много важен и ключов за всяка една връзка. Това е не само плътско удоволствие, а и сближаване в духовен аспект.

6. Преоткривайте се!

Оставяйте си време за раздяла, време в което няма да се виждате. Примерно отивате някъде с приятели поотделно. Липсата ще доведе до желание и преоткриване на партньора.

7. Никога не накърнявайте самочувствието на любимия си!

Вие сте заедно, за да се подкрепяте, да се окуражавате и поддържате. Колкото и недостатъци да има всеки, това е Вашият човек. Не си позволявайте да наранявате най-съкровените му чувства.

Знаем, че всичко това е трудно за изпълнение и невинаги успяваме да предотвратим скандалите и любовните рани, но важното е да се опитваме максимално. Просто се обичайте!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.