Тайни за успех на Рут Порат

Главен финансов директор на Google

07.12.2015

Рут Порат, главен финансов директор на Google и неговото дружество Alphabet, е една от най-влиятелни жени в областта на финансите. Преди да стане част от семейството на огромната корпорация, Рут прекарва 28 години в Morgan Stanley, за да помогнете на дружеството през 2008 година да превъзмогне финансовата криза. Била е част от проекти за Amazon, eBay, The Blackstone Group и GE, и е известна с изключителната си работна етика. Как тази жена успява да доминира света на финансите в компании за милиарди долари?

Тайни за успех на Рут Порат – Главен финансов директор на Google

Ключът към щастливите инвеститори е разбирането им за смисъла на компанията.

По време на Vanity Fair New Establishment Summit in 2015, Порат обяснява как работи с инвеститорите, за да се увери, че разбират начина, по който компанията мисли и функционира.

„Гледам на инвеститорите, като на партньори. Те се опитват да изградят финансови модели. Това, което аз се опитвам да направя е да им помогна да разберат компанията ни.“, казва тя.

Усилената работа за грешния шеф няма да ви се отплати.

В книгата си „How Remarkable Women Lead: The Breakthrough Model for Work and Life“, Порат говори за важността на това да работиш с правилните хора.

„Усилената работа за грешния шеф води до едно нещо – шефът изглежда страхотно в очите на обществото, а вие сте заседнали в капан.“

Тайни за успех на Рут Порат

Снимка: trbimg.com

Балансът работа-живот е капан.

„Мразя понятието ‘баланс работа-живот’ „, казва тя.  „Мисля, че това е психологическа настройка, която е капан за всички нас. Това, от което се нуждаем е правилен микс в живота, който работи.“

Вижте още: Какво може да научим от най-известните CEO

За да напреднете в кариерата си, имате нужда от спонсор.

„Спонсорът е някой, който ще поеме риск за вас и има силата да ви постави в позиция, която ще ви отвори всички врати.“, казва тя.

Светът на госпожа Рут Порат е доста по-различен от нашия, но може би все пак е полезно да приложим някои от нейните наставления към собствения си живот.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.