„Тайните“ маркетинг трикове

Victoria’s Secret знаят как да привлекат и запазят клиентите си

09.11.2014

Ето, че зимните празници чукат на вратата и всички вериги и марки се втурват да се надпреварват с рекламни кампании. Приблизително от това време на годината, чак до януари, от телевизора, монитора и витрините буквално ни заливат с празнично настроение и примамливи предложения. Аз им казвам „предколедни увеличения“, уж на шега, ама понякога не съвсем.

След краткото ми въведение май е време да Ви запозная с основната тема на тази статия – „Тайните“ маркетинг трикове на Victoria’s Secret.

Не веднъж съм изказвала възхищението си и от марката и тяхната търговска и продуктова политика. По случай наближаващите празници, реших да структурирам и представя 4 от техните най-добри трикове за продажби и задържане на клиентите.

1.. Безплатни неща

„Free Panty“ купонът е един от любимите ми методи. Victoria’s Secret изпраща всеки месец на всички свои клиенти по един такъв. Като най-доброто нещо на този купон е, че не е задължително да купувате нещо. Много пъти, когато магазините дават талони за подаръци сте длъжни купите нещо първо. Дамите обичат тази оферта на любимата марка бельо, защото могат да получат безплатно чорапогащи, само с ходене в магазина и предаване на купона.

"Тайните" маркетинг трикове

Купонът „Free Panty“

2.. Limited-Time Coupons (купони за ограничен период от време)

Още един вид много добре работещи купони е “10 dollars off any Pink purchase.“ (10 долара намаление от всяка покупка от линията Pink). Pink е изключително успешна линия на Victoria’s Secret и този маркетинг трик работи впечатляващо добре за компанията.

3.. Разпродажби

Victoria’s Secret ежегодно прави и своите полугодишни разпродажби, за да поддържа високите обороти на бизнеса. Обикновено се обявяват през зимата (януари) и лятото. Тези разпродажби са огромни по размер. Хиляди дами в магазините се борят да се докопат до най-добрите сделки. Много от нещата, които излизат в разпродажбата през това време обикновено са намалени между 40 и 70%. Хората, които обичат Victoria’s Secret просто полудяват по тези цени.

Вижте още: Victoria’s Secret – бранд без конкуренция

Victoria’s Secret дава на клиентите си това, което в момента никой друг търговец в бранша не предлага – изключителното преживяване при покупката на бельо.

4.. Допълнителни стимули

В последното десетилетие, с бума на онлайн търговията, хората вече не искат да чакат по опашки и предпочитат да си пазаруват спокойно от вкъщи. Victoria’s Secret разбират това и специално за онлайн клиентите си пускат постоянно промоции и отстъпки в онлайн магазина си. Например $ 15 отстъпка за всеки $ 100 похарчени, $30 намаление за всеки 150 $ похарчени или може би дори 75 $ за $ 250 похарчени. Ето това се казват оферти!

Допълнителните стимули насърчават хората да купуват повече за отстъпка от цената. Това е особено полезно за клиентите, които могат да бъдат близо до възможността за намаление – нека да кажем, че имате $ 90 стойност на стоките в кошницата си. Не бихте ли добавили още един елемент, ако знаете, че след това можете да използвате купон за $ 20 отстъпка? Аз бих!

Вижте още: Тайнствени сутиени на фантазиите

Като всяка компания и Victoria’s Secret си има последователи и хейтъри, но важното е че се справя много добре с бизнеса и не само че задържа клиентите си (въпреки относително високите цени), но и успява да максимазира продажбите си.

Запазена марка + добро качество на стоките + силен маркетинг = 100% успех! 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.