5 практически тактики, които ще ви помогнат да ставате рано

Спечелете битката с леглото. Ставайте рано!

27.11.2014

Днес ще засегнем една доста деликатна тема. Ставането рано. Определено, това не е любима част на доста хора по света, включително и на мен. Мразя да ставам рано! Обичам да си поспивам поне до 10:30 – 11 ч. Страхотно е, но до време. След като прочетох поредната книга от Робин Шарма си зададох някои доста деликатни въпроси:

„Как да извлека много повече от живота?“

„Животът ми минава ли твърде бързо?“

След това се замислих, че наистина трябва да се науча да ставам по-рано, за да извлека повече от деня си. Та животът ни е като миг. Отваряш очи и вече си на 24, а имаш чувството, че до скоро си играл на „стражари и апаши“ или „криеница“ в квартала. Животът се изнизва толкова бързо, че дори не може да го осъзнаем. Едно от нещата, с които можем да извлечем повече е да ставаме по-рано и да забравим за мързелуването в леглото до обяд. Замислете се само колко много възможности пропускаме така, докато се излежаваме в леглото си. Денят става прекрасен още когато първите лъчи на слънцето ни докоснат, защо да ги изпускаме? И тук идва моментът, в който трябва да забравим старите навици да спим до късно и да си изградим нови, да ставаме по-рано.

Ето 5 практически тактики, които ще ви помогнат да ставате рано и да забравите за старите си навици

Не яжте след седем вечерта – така ще спите по-дълбоко и по-сладко. Робин Шарма споделя, че е важно качеството, а не количеството сън.

Станете веднага след като чуете алармата – повечето от нас имат навика да се излежават след звука на алармата или да я настройват за още 10 минути сън. Забравете за това и станете още при първия сигнал! Станете и започнете деня си!

Сутрешна тренировка – един от най-здравословните начини на живот е сутрешната загрявка за „добро утро“. Не я пропускайте! Раздвижете мускулите си и влезте в отлична физическа кондиция. Това ще повлияе положително на живота ви.

Нагласете будилника си да звъни 30 минути по-рано – това е доста интересен трик, но помага. Вместо да станете в 7, ще станете в 6:30 и така ще си спечелите още 30 минути, през които да свършите нещо полезно за личното си развитие.

Вижте още: Проблеми със съня? Ето как да заспивате по-лесно

Дайте си срок от 30 дни – дайте си точно определен срок, за да забравите за старите навици и да си изградите нови. Нужно е време, за да преодолеете старите си навици. Започнете днес и след 30 дни ще бъдете нов човек.

Започнете да ставате рано и ще усетите колко по-позитивен и пълноценен живот живеете. Спечелете битката с леглото и матрака. Ставайте рано! И всеки ден си припомняйте думите на великия Бенджамин Франклин:

„Ще има много време за сън. Когато умрете“.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването