Талантлива дама и вдъхновен творец – Елена Урумова

Собственик на марката луксозно бельо Lena-Lena

12.12.2017

Тя е едва на 26 години, а любовта ѝ към естетиката датира от съвсем ранна детска възраст. Първият ѝ допир със стар „Сингер” оставя противоречиви спомени, последвани от истинско удовлетворение. Заради него заменя Бургас със София, а публичната администрация – с моден дизайн. Тя е талантлива дама и вдъхновен творец, определящ работата си като „огромно щастие”. Тя е Елена Урумова и е горда собственичка на марката луксозно бельо Lena-Lena.

Талантлива дама и вдъхновен творец – Елена Урумова

1.. Кога и как успя да почувстваш влечението към модата, дизайна и творческия процес?

Модният дизайн е моя страст от дете. Постоянно се ровех из платовете вкъщи или търсех някоя стара дреха, която да преправя. Майка ми имаше една стара шевна машина „Сингер” с ръчка вместо педал. Имам един спомен как тя шие нещо, а аз съм толкова малка, че още не ми е разрешено да се занимавам с тази „опасна машина”. Обаче тя ми даде да въртя ръчката, като ми казваше кога. Аз обаче се бях въодушевила и за малко да ѝ зашия пръстите. Сега това е един добър спомен.

2.. Как у теб се зароди идеята за производство точно на бельо и то дамско? Къде останаха мъжете?

Честно казано, не разбирам от мъжко бельо. Дамското бельо е свързано с много дантели, мрежи, панделки, цветове, което го прави привлекателно и интересно за изработка. Спомням си, че първият чифт бельо направих за себе си. Беше на шега. След това направих още един и още един, пак за мен. В един момент вече не беше толкова на шега и продължих да развивам това умение, докато не се стигна до Lena-Lena.

3.. Името на марката е красноречиво и свързано с твоето собствено име. Как ти хрумна идеята за него?

Беше дълъг и мъчителен период, докато се стигне до избора на това име. Истината е, че е трудно да се спреш на нещо конкретно. Има много правила, които подчиняват избора. Името трябва да се произнася, да се пише и да се запомня лесно, да звучи добре и най-важното – на нас да ни харесва.

4.. Опиши ми накратко един твой ден.

Всеки ден е посветен на Lena-Lena. Дори да е през уикенда, дори да съм на почивка, пак ще си проверя пощата 827 пъти и после ще си мисля какво трябва да свърша, на кого трябва да се обадя, кои материали трябва да поръчам и още 100 такива въпроса. Работните дни са много динамични и различни. Понякога се отдавам напълно на изработването на поръчани продукти. Друг ден прекарвам в издирване на материали по кинкалериите и магазините за платове. Случва се и да се занимавам изцяло със сайта или социалните мрежи.

5.. Откъде черпиш нови сили и спокойствие, с които да се заредиш след една поредица от такива дни?

Не знам, все още не съм открила източник на спокойствие. (Смее се)  Намирам работата си за изтощаваща и динамична, но и за зареждаща. Тя ме прави щастлива всеки ден. Не се нуждая от почивка, макар и често да се оплаквам, че един ден просто ще спра да си вдигам телефона и да отговарям на мейлите си.

6.. Как тогава оползотворяваш свободното си време – със стоене по пижама цял ден вкъщи, срещи с близки хора или… ?

Срещи с близки хора и пътувания, понякога и с нови планове и чертежи, но това е неизменна част от мен.

7.. Кога намираш себе си мотивирана и вдъхновена?

Когато времето е хубаво, когато задачите са добре разпределени във времето, когато ми предстои нещо вълнуващо, когато пускам нова колекция.

Елена Урумова

Елена Урумова

8.. Какво е за теб твоята работа – удоволствие, сбъдната мечта, ежедневно задължение или… ?

Всичко изброено в едно. Понякога се спирам за малко от натовареното ежедневие, оглеждам се в ателието и се сещам колко съм щастлива с работата си и как не бих я заменила за нищо друго. Сещам се какъв огромен късмет имам, че съумях да последвам мечтите си и те се сбъднаха.

9.. Морето (Бургас) или планината (София) ? Къде си повече себе си ?

Морето и Бургас завинаги ще останат мой дом. Там съм най-много себе си.

10.. Каква мечта искаш да ти се сбъдне? Или какво обикновено нещо искаш да ти се случи?

Да намеря още страхотни хора, с които да работя и да мога да разчитам на тях.

 

 

Интервю: Христина Калчева

Снимки: Facebook                                                                    

 

Етикети:

За автора

Списание VIP