Терапия с вода на празен стомах

И какви са изключителните ползи за тялото ни

30.10.2016

Японските жени са добре известни със своите слаби, здрави и тонизирани фигури. Докато генетиката почти със сигурност играе голяма роля за това, мнозина твърдят, че тези жени имат сутрешен ритуал, който им помага да останат в добро здраве. Казано по-просто, повечето японски жени пият вода веднага след събуждане.

Този ритуал, дълбоко вкоренен в рамките на японската култура, всъщност е форма на пречистване с вода, което е научно доказано в превенцията на редица заболявания на тялото. За разлика от западните страни, САЩ и други, населението на Япония не страда толкова много от заболявания като затлъстяване и диабет. Очевидно е, че бихме могли да научим много за по-здравословния начин на живот от тях!

Терапия с вода на празен стомах – за здраве и дълголетие

Защо пиенето на вода е толкова важно?

За начало, 70% от тялото ни се състои от вода, така че е важно да се запази добрият баланс. Липсата на достатъчно вода води до пагубни последици за организма. Дългосрочната дехидратация може да доведе до ревматоиден артрит, мигрена, ангина, колит, диспепсия, хипертензия, затлъстяване, хемороиди, рак на гърдата, белодробна туберкулоза, камъни в бъбреците, синузит, рак на матката и други. Бъдете отговорни към тялото си и му осигурявайте достатъчно течности!

Как да прилагаме терапията на японските жени?

Водната терапия е доказан метод за лечение на заболявания на тялото, менструални смущения и заболявания, свързани с очите. Също така, ще се почувствате освежени през целия ден.

– Пийте около 160 мл вода четири пъти веднага след събуждане, на празен стомах.

– Не яжте нищо следващите 45 минути.

– Пийте вода поне 30 минути преди хранене, но не и през следващите два часа след закуска, обяд и вечеря.

Терапия с вода на празен стомах

Усетете силата на терапията с вода

– Ако не можете да пиете четири чаши вода на гладно, може да започнете с една чаша или толкова, колкото тялото ви може да поеме. Постепенно увеличавайте приема на вода, докато не се достигне желаното ниво от 640 мл.

Основни предимства на пиенето на вода на празен стомах

– Тялото се изчиства от токсините

– Подобряване на метаболизма

– Здравословно отслабване

– Облекчава киселините и храносмилането

– Подобрява състоянието на кожата

И още много други ползи…. Изпробвайте силата на терапията с вода!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.