Tesla Model S с 762 к.с под капака

Бруталната версия е по-мощна от Lamborghini Aventador SV

24.07.2015

Tesla Model S е вече с нов пакет и може да се поръча като P90D. Новият пакет обновява системата с наименованието „Ludicrous“. При представянето на колата Елън Мъск заяви, че ускорението на автомобила до 100 км/ч ще става за по-малко от три секунди, което означава, че Model S ще изминава четвърт миля за около 10.9 секунди. Максималната скорост на Tesla Model S е 250 км/ч, което я прави с 20% по-бърза от най-бързата модификация до момента, която разполага с 691 к.с.

Tesla Model S се превръща в най-бързата модификация на автомобилната компания

Както вече споменахме, мощността на Model S е 762 к.с. Задният мост разполага с 503 електромотора, а на предния са монтирани 259.

Притежателите на P85D ще могат да обновят автомобила си срещу 5000 долара, а в комплекта е включена и новата батерия с капацитет 90 кВтч. Общият пробег на Model S ще се увеличи с 5%, което ще ви позволи да изминете близо 500 км с едно зареждане.

Вижте още: Audi R8 V10 Plus идва с целия си блясък

Елън Мъск не пропусна да съобщи, че и кросоувърът Model X ще бъде представен най-късно до края на септември. Той също ще предлага новата по-мощна батерия и бруталния пакет „Ludicrous“. Model X ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.5 секунди, което е нечуван резултат до момента в класа на спортните кросоувъри.

Tesla Model S „Ludicrous“.

Tesla Model S

Другата новина, която г-н Мъск съобщи на всички фенове на Tesla е, че наследникът на Tesla Roadster ще бъде представен най-късно до четири години. Представяте ли си той с каква мощност ще е?

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването