Tile – никога не губете вещите си

Технология

13.02.2015

Припомнете си колко дълго се сърдихте на себе си последния път, когато си изгубихте ключовете? Или пък колко гадно е чувството да не можеш да си намериш телефона – губиш повече от половин час в търсене и накрая се оказва, че е в джоба ти.

Подобно на повечето хора, Nick Evans и Mike Farley също мразят да губят вещите си. Така инженерите решават да приложат професионалните си знания, за да решат лични проблеми.

С напредването на мобилните технологии, не е било трудно да се досетят, че могат да управляват всичките си неща чрез едно устройство. Така в края на 2012-та година се ражда Tile – устройство за намиране на вещи и мобилно приложение в една малка квадратна плочка.

Tile – никога не губете вещите си

„Майк и аз искахме да намерим просто и елегантно решение на универсален проблем“, казва Evans , CEO.

След първоначалната инвестиция от $ 200,000, която получават, двамата инженери усилено заработват над перфектна версия на Tile. Към момента по груби изчисления около 50 000 последователи очакват с нетърпение устройството, като 18 000 вече са предплатили.

Tile - никога не губете вещите си

Снимка: thetileapp.com

Малката пластинка (Tile) може лесно да бъде прикачена към всякакви предмети. Използва Bluetooth Low Energy за да локализира последното място, на което е била оставена. Системата предупреждава потребителя визуално на телефона или ако е необходимо с мелодия от плочката, когато е в рамките на 100 метра от елемента.

Вижте още: 10 креативни иновации, които трябва да се използват навсякъде

Индивидуалните плочки (Tiles) се продава за $ 25, четири за $, 70  осем опаковки за $ 130 и 12 опаковки за $180. Приложението е достъпно за IOS и Android, и е безплатно.

„Наистина мислим, че продуктът е идеален за масовия пазар“, казва председателят на борда на директорите.

 

Четете още:
Приложение, което ви позволява да помогнете на слепите хора
Революционен душ, който иска да спаси планетата

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.