TinyTake – най-бързият начин да снимаме десктопа си

Програмата поддържа още видео запис и анотации

10.03.2015

За много интернет потребители е истинско предизвикателство да заснемат екрана си, тъй като имат нужда от помощ от някой приятел. Не всички знаят за бутона “Print Screen”, а да не говорим, че на някои клавиатури той дори не присъства. Другото нещо е, че се губи адски много време за една на пръв поглед толкова лесна задача – да заснемеш десктопа си. Първо трябва да натиснеш бутона „Print Screen”, след това да влезеш в някоя програма за обработка на изображения (най-често Paint), да я поставиш там, да отрежеш ненужната информация и т.н. И така минаха 10 минути, а вашият приятел вече не е пред компютъра си, защото се е отегчил да ви чака. За всичко това има едно лесно решение и при това безплатно – приложението TinyTake, което ви позволява да правите бързи снимки и анотации на екрана си.

Представяме ви TinyTake – най-бързият и лесен начин да заснемете екрана си

Приложението TinyTake е дело на разработчиците от MangoApp. То разполага с изключително полезни и удобни функции, които ще ви помогнат да заснемете екрана си и ще ви позволи да добавите различни анотации само за секунди.

Когато инсталирате приложението, програмата ще разположи иконка в долния десен ъгъл на Windows лентата и ще седи там, без да обезпокоява работния ви процес.

Вижте още: Wunderlist – управлявай задачите си лесно

Когато ви се наложи да направите снимка или да заснемете видео от екрана ви, програмата ще бъде готова да направи това веднага.

Когато кликнете на TinyTake иконката в долната дясна лента, програмата ще ви изведе списък с различни варианти на заснемане.

Снимай лесно екрана си с TinyTake

Tiny Take иконката се намира в долния десен ъгъл

Имате възможност да заснемете специфичен регион от десктопа си, цял отворен прозорец, както и целия екран. Програмата ви позволява дори да заснемете видео от екрана си на точно определена от вас област.

TinyTake предлага няколко опции за заснемане

Опции за заснемане в TinyTake

След като определите точно специфичен район, който желаете да заснемете, TinyTake ще ви позволи да добавите анотации, стрелки, текст, маркировки и т.н., което ще ви улесни драстично, когато искате да обясните нещо на приятел.

TinyTake ви позволява да добавите текст

Анотации, стрелки, текст, маркировки и т.н.

TinyTake е страхотен безплатен софтуер, който ще улесни драстично труда ви по снимането на екрана, без значение дали е снимка или видео. Програмата работи с операционните системи Windows 7 и Windows 8.

Линк за безплатно сваляне: http://tinytake.com/

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването