Топ 10 реклами на сексуална основа

Една от основните насочености в рекламите, в световен мащаб, е сексуалната

22.11.2013

Всички сме чували израза: „Сексът продава!“. Една от основните насочености в рекламите, в световен мащаб, е сексуалната. Наскоро попаднах на една статия, в която се обясняваше научно, защо рекламите със сексуална тематика продават повече от другите. Според учените от университета в Калифорния, красивите тела в рекламите възбуждат зоните в мозъка, каращи ни да правим импулсивни покупки, игнорирайки зоните, контролиращи рационалното мислене. Както и да е… Да използваш секса в реклами за презервативи, стимулиращи медикаменти и други подобни е лесно и обичайно. Но когато го използваш в реклами, нямащи нищо общо с него, то това би било перфектната комбинация или пълен крах.

Случвало ми се е да гледам много неуспешни реклами, но сега съм ви подбрал един импровизиран топ 10 на най-впечатляващите реклами на сексуална основа! Забавлявайте се…!

10 – то място:

9 – то място:

8 – мо място:

7 – мо място:

6 – то място:

5 – то място:

Етикети:

За автора

Атанас Деспов

Здравейте, приятели! Аз съм Наско и съм част от Списание VIP почти от самото начало. Живея във Варна, един от най-красивите ни градове. Завърших „маркетинг“ в ИУ-Варна, работя и се развивам в тази сфера. Като междувременно се опитвам да съм полезен с всички сили на списанието. Обичам хубавата музика и приятната компания. Опитвам се да запълвам свободното си време с пътуване и снимане, голямата ми страст. Но ако нямам тази възможност.... сипвам си едно малко и сядам да пиша статии....!