Топ 15+1 на най-готините басейни в света

12.09.2013

Лятото е към своя край, но все още имаме време да се порадваме на малкото оставащи летни дни, охлаждайки страстите в освежаващ басейн.

Списание VIP ви кани на пътешествие, с което ще ви запознаем с някои от най-готините басейни в света, а накрая сме ви подготвили и малка изненада. Стягайте коланите, излитаме!

1. The Cambrian, Швейцария

Първата ни спирка е пет звездният хотел „The Cambrian“, който се слави, че притежава най-реномираните СПА съоражения и един от най-добрите хотелски басейни.

130216_the_cambrian_hotel_01

2. The St. Regis, Тибет

Ако искате да се почувствате, като истинска знаменитост, плувайки в злато, то St. Regis Lhasa Resort е вашият басейн!

Топ 15+1 на най-готините басейни в света

3. Sanctuary Swala, Танзания

Sanctuary Swala е пет звезден хотелски еко комплекс в Танзания. Намира се точно в средата на националния парк – Tarangire. Релаксирайки в инфинити басейна на този хотел, може да станете буквално част от природата на Танзания.

4. Huvafen Fushi, Малдивите

Този басейн се намира в Huvafen Fushi спа център, а курортът притежава титлата за басейн номер едно, който използва оптични влакна. Това го прави петзвездна трапезария и отлично преживяване за нощно къпане.

Топ 15+1 на най-готините басейни в света

5. Ubud Hanging Garden Pools, Бали

Ubud Hanging Gared Pool притежава два инфинити басейна, които са разположен един върху друг, предлагащи прекрасен изглед към долината на Бали. При изграждането на това прекрасно съоръжение е се прилагат кривини, които са за цел да предизвикат усещане на хората, че се намират в самата гора.

6. San Alfonso del Mar Resort, Чили

Този басейн е горд носител на титлата „Най-голям открит басейн в света“. Разполага с 66 милиона литра вода и е по-голям от 20 олимпийски басейна взети заедно. Може да плавате с каяк в него! Ако случайно това огромно съоръжение ви стане тясно, то може да се преместите в океана, който е буквално на няколко крачки от него!

Топ 15+1 на най-готините басейни в света

 

7. Kitchukov Family Pool, САЩ

Можете ли да си представите да отидете в задния си двор и да видите басейн? Вероятно. А какво ще кажете за басейн с три отделни водни обекта, десет пъти по-голям от нормалните басейни? С мини-голф игрище и скейтборд рампа ? С две външни кухни? 15 джакузита? С водопад и пързалка? Ние не може да си го представим, но определено звучи доста яко!

Топ 15+1 на най-готините басейни в света

8. Seagaia Ocean Dome, Япония

Как може да си гарантирате перфектно преживяване на плажа? Посетете Seagaia Ocean Dome, който по ирония на съдбата е разположен само на няколкото стотин метра от океана! Това е изкуствен плаж, отворен през 1993 г. в Япония. Има перфектни вълни, фалшив пожар, вулкан и постоянно синьо небе. Този комплекс се посещава от над 1,25 милиона туристи годишно и може да побере 10 000 души едновременно.

Топ 15+1 на най-готините басейни в света

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването