Топ 5 на най-добрите европейски ски курорти

10.12.2013

 

За огромна радост на любителите на зимните спортове, зимата е вече във вихъра си и навява сняг по планинските върхове. А Европа определено е богата на прекрасни места за почивка и спорт през този сезон. Стягайте ските и да тръгваме на пътешествие към топ 5 на най-добрите ски курорти на стария континент.

 

Долината Чамоникс, Монблан

5. Долината Шамони, Франция

Намираща се в Югоизточна Европа, в подножието на връх Мон Блан, долината Шамони привлича милиони туристи всеки сезон. Един от най-популярните ски курорти в Европа и света, впечатлява с 3,842 метров кабинков линк, чак до връх Aiguille du Midi. А през лятото е популярна дестинация за планинските катерачи. През 1924 г. там се провеждат първите зимни олимпийски игри.

St. Anton, Austria

4. Свети Антон, Австрия

Св. Антон, селце в Западна Австрия, част от ски региона Арлберг, се е превърнало в топ дестинация за ски любителите. За жалост обаче, условията за каране не са много добри, когато няма пресен снеговалеж, заради южното изложение на курорта. Но в периодите на добра снежна покривка, ще имате възможността да изживеете едно от най-добрите си карания.

Вербиер, Швейцария

3. Вербиер, Швейцария

Луксозната дестинация е със сериозни позиции сред ски курортите, с някои от най-стръмните и най-добри извън пистови трасета в Европа. Сноп от 400 км ски писти, свързващи 4 долини – мечтана дестинация за авантюристичните ски любители. А бурният нощен живот е още един голям плюс за Вербиер, който се класира под номер 3 в нашата класация.

Alagna, Italy

2. Алагна, Италия

Малко селце, разположено високо в алпийската долина Valsesia, провинция Верчели, Пиемонт, Италия. Известно с добрите си извън пистовите участъци. А екстремните карания, може да съчетаете с невероятната италианска храна, която се предлага в района. Топ дестинация за ски сезона!

Аре, Швеция

1. Аре, Швеция

Един от водещите скандинавски курорти, Аре, се е превърнал в туристическа атракция през далечната 1882г., когато крал Оскар II построява нова жп линия, която дава възможност на хората да се докоснат до чистия планински въздух и възможностите, които предлага долината. В момента е основният център за ски алпийски дисциплини в Швеция. А през летния сезон, курортът се превръща в най-големия маунтинбайк курорт в страната и един от най-големите в Европа.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.