Топ световни дестинации за 2016, TripAdvisor

Traveler's Choice Awards 2016

14.04.2016

Най-посещаваният сайт от туристите – TripAdvisor, се грижи винаги да поднася на потребителите си актуална информация от 1-во лице. Има стотици хиляди коментари и снимки на буквално всяко кътче по света. Всеки споделя своите преживявания, препоръки и предупреждения, за да могат други туристи да черпят познания от техния опит.

Мащабите на TripAdvisor са наистина огромни и продължават да се разширяват. На база цялата информация, която се събира, сайът предлага и редица класации. Да видим кои са тазгодишните победители за топ световни дестинации, според туристите:

Топ световни дестинации за 2016 – TripAdvisor, Travelers Choice Awards 2016

10.. Убуд, Индонезия

Симпатични ресторанти и кафенета, примесени с прекрасни пейзажи на величествени оризища и планини.

9.. Ню Йорк, САЩ

„Градът, който никога не спи“ предлага на пътешествениците кафенета и ресторанти отворени по 24 часа; интересни нощни клубове и обширна обществена транспортна система, която прави проучването на града лесно.

8.. Ханой, Виетнам

След като разгледате очарователния стар квартал на Ханой, може да се насладите и на изумителните храмове и оживените улици, пълни с пазари, изкуство и изкушаващи храни.

Топ световни дестинации за 2016 - Ханой

Ханой, Виетнам

7.. Рим, Италия

Може да прекарате деня в проучване на историческите забележителности, като Колизеума и Ватикана, или да се отдадете на вкусна храна в един от многото първокласни ресторанти в града.

6.. Прага, Чехия

В столицата, посетителите могат да разгледат любопитните музеи, замъци, катедрали и симпатичните калдаръмени улички, осеяни с кафенета.

5.. Сием Реап, Камбоджа

Градът предлага гледки към зашеметяващи канали, храмове, светилища и гробници, които датират от стотици години.

Топ световни дестинации за 2016, TripAdvisor

Сием Реап, Камбоджа

4.. Париж, Франция

Освен архитектурни забележителности, Париж също предоставя и много шикозни бутици, богата колекция от произведения на изкуството, както и някои от най-добрите ястия в света.

3.. Маракеш, Мароко

Известен със своите занаятчийници, най-различни пазари, пълни с подправки, килими, както и различни екзотични стоки – Маракеш е и дом на прекрасни градини и богато украсени джамии.

2.. Истанбул, Турция

Пищни сгради, датиращи от векове; първокласно пазаруване; гурме кухня и зашеметяваща гледка към Босфора – само част от прелестите, които предлага Истанбул.

1.. Лондон, Великобритания

И под номер 1, определян за най-скъпият град за живеене с света, Лондон. Осеян с исторически сгради; красиви градини; разнообразна храна и много културни мероприятия, столицата омайва туристите.

Пожелаваме ме Ви от сърце някой ден да посетите всяко едно от тези прекрасни местенца.

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.