Топ забележителности в Германия

...които си струва да видите на живо!

15.01.2018

Германия е държава в Централна Европа. Тя граничи със Северно море, Дания и Балтийско море на север, с Полша и Чехия на изток, с Австрия и Швейцария на юг и с Франция, Люксембург, Белгия и Нидерландия на запад. Германия е с над 82 милиона население.

Германия е избор на хиляди туристи, като туристическа дестинация. Има много забележителности, които може да се посетят и си струва да се видят. Затова днес решихме да ви запознаем с някои от най-популярните дестинации, които си заслужава да видите на живо.

Забележителности в Германия, които си струва да посетите

Катедралата в Кьолн е една от забележителностите, които трябва непременно да посетите.

Кьолнската катедрала „Свети Петър и Света Мария” е сред най-известните готически катедрали.

Топ забележителности в Германия

Катедралата в Кьолн

В Берлин може да посетите Бранденбургската врата и Берлинската стена. Това са също забележителности, които е хубаво да включите в туристическата си обиколка.

Топ забележителности в Германия

Бранденбургската врата

В Потсдам може да разгледате Замъка Sanssouci (от френски “без грижи”). Замъкът е дворцов ансамбъл в стил рококо. Този замък е архитектурно изкуство на 18 век в парка на Сансуси. Включете и него към списъка си със забележителностите, които трябва да видите.

В Мюнхен може да посетите известния фестивал наречен „Октобърфест“. Това е най-масовият народен празник в света, който се провежда ежегодно в Терезиенвийзе в Мюнхен. За празника мюнхенските пивоварни правят специална бира с по-високо алкохолно съдържание.

Топ забележителности в Германия

Октобърфест

В Дрезден може да посетите Фрауенкирхе (Frauenkirche). Дрезденската Фрауенкирхе е построена между 1726-1743 година. В продължение на 200 години уникалният протестантски купол определя силуета на града.

Замъкът Нойшванштайн в превод „Нова лебедова скала“, е най-известният замък на баварския крал Лудвиг II, считан за образ на замъка на принца от Пепеляшка. Той е послужил и за емблема на анимационното студио на „Уолт Дисни”.

Това са само част от забележителностите, които може да посетите в Германия и няма да съжалявате, ако го направите!

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.