Забележителности в Страната на изгряващото слънце

Интересни факти за Япония

24.01.2018

Япония (на японски Нихон – означава „мястото, където изгрява слънцето”) е островна държава в Източна Азия, разположена в Тихия океан, на изток от Китай, Корея и Русия. Столица е град Токио. Япония е най-развитата държава в Азия.

Най-ранното споменаване на Япония е в корейска книга. Там Япония била описана от гледна точка на китайците. Когато китайците гледали на изток към посока Япония, те гледали към посоката, от която изгрява слънцето.

Около 600-та година от новата ера японският принц-регент Шотоку измислил за Япония названието: „Страната на изгряващото слънце”. Така той написал в послание до китайския император: „От страната, където слънцето изгрява, в страната, където слънцето залязва.

От 645 година от новата ера, според японската история, дворцов преврат довел до поземлена реформа и цялата земя започнала да принадлежи на държавата. Оттогава във всички официални документи Япония се нарича Страната на изгряващото слънце.

Някои от топ забележителностите в Страната на изгряващото слънце са:

Вулканът Фуджи с най-висок връх (3776 метра) на Японските острови е забележителност, която не е за изпускане. Най-добре е да се озовете там по залез слънце, когато на небето се появяват най-различни цветове.

Вулканът е свещено място. Будистите го почитат, като врата към отвъдния свят.

Забележителности в Страната на изгряващото слънце

Вулканът Фуджи

Токийската кула е телевизионна и радиотелекомуникационна кула в парка Шиба, Минато-Ку, Токио, Япония.

Всяка година 2,5 милиона туристи посещават кулата, а на самото ѝ откриване е имало около 150 милиона души.

Забележителности в Страната на изгряващото слънце

Токийската кула

Токио Дисниленд е също забележителност, която може да посетите и навярно няма да съжалявате. Токио „Дисниленд” е името на четири универсални парка по целия свят. Парковете „Дисниленд” се намират в Калифорния, Япония, Франция и Хонгконг. Първият парк е създаден от аниматора Уолт Дисни и е открит на 17 юли 1955 година в Анахайм, Калифорния.

Забележителности в Страната на изгряващото слънце

Токио Дисниленд

Токио Дисни Резорт – за 2014 година Токио Дисни Резорт има 31,4 милиона посетители. Той се намира в Ураясу, Япония.

Забележителности в Страната на изгряващото слънце

Токио Дисни Резорт

Нара парк – паркът Нара се намира в град Нара в Япония. Паркът е известен със своите архитектурни паметници и природните съкровища на Япония.

Забележителности в Страната на изгряващото слънце

Нара парк

Цукиджи е сред любимите „културни“ изживявания сред туристите. Пазарът, който е един от най-големите в света, функционира като борса за рибни продукти, зеленчуци, плодове и меса в рамките на целия Токийски мегаполис. Но Цукиджи е най-известен като „рибен пазар“.

Забележителностите на Япония не свършват дотук, техният брой е голям. Но вие сами ще подберете местата, където бихте желали да отидете. Изборът е разнообразен, за всеки вкус има по нещо!

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.