Най-посещаваните места в Америка

Топ 10 на най-горещите туристически точки

16.03.2015

Като държава, която има 50 щата и невероятните 3.8 милиона квадратни мили площ, няма нужда да ви казваме, че определено има какво да се види в страната на неограничените възможности. Ако един ден отидете в Америка по бизнес или просто като туристи и искате да се позабавлявате малко, ето един списък с десетте най-популярни туристически дестинации според Trip Advisor, които трябва задължително да посетите!

Представяме ви топ 10 на най-посещаваните места в Америка

10. Орландо – градът е разположен в Ориндж Каунти, Флорида. Той е един от най-известните и посещавани градове в САЩ. Орландо е известен благодарение на огромния брой атракции и тематични паркове, които са разположени на територията му, а именно Walt Disney World, Universal Studios, Gatorland и други.

Най-посещаваните места в Америка

Walt Disney World

9. Вашингтон – едва ли е изненада, че столицата на САЩ е едно от най-посещаваните места в страната. В града се намират много известни сгради, музеи и паметници, като Белия дом, Капитолия, паметника на Вашингтон и мемориала на Линкълн.

Вашингтон е едно от най-посещаваните места в Америка

Белия дом

8. Сиатъл  – разположен в най-северозападната част на САЩ, Сиатъл е един от най-популярните туристически дестинации. В качеството си на крайбрежен град, Сиатъл има няколко уникално красиви гледки, а когато добавим и спиращата дъха гледка от върха на Space Needle, определено този град има с какво да ни впечатли.

Вижте още: Най-посещаваните градове в Африка

Най-посещаваните места в Америка

Space Needle

7. Сан Диего – разположен е в най-южната част на Калифорния, в непосредствена близост до границата на САЩ с Мексико. Голяма част от атракциите на града са великолепните плажове и културните музеи.

Сан Диего е един от най-посещаваните градове в Америка

Сан Диего

6. Лос Анджелис –LA е домът на някои от най-големите знаменитости в света. Като добавим топлото време и известният “Hollywood” ни става ясно, защо градът се посещава от над 40 милиона туристи всяка година.

LA е в топ 10 на най-посещаваните места в Америка

Лос Анджелис

5. Ню Орлиънс – През 2005 г., градът беше опустошен от урагана Катрина, но въпреки тоталното унищожаване и спасителните дейности, които се проведоха, Ню Орлиънс си остана един от най-популярните градове в Америка. Той е известен с културното си наследство и огромното влияние на джаз музиката.

Най-посещаваните места в Америка

Ню Орлиънс

4. Лас Вегас – едва ли е изненада за някои, че „градът на греха“ е сред най-предпочитаните туристически дестинации в САЩ. Огромните хотели и казина привличат туристи и местни жители, а също така и много влюбени двойки, предпочитат сватбената им церемония да се проведе именно в Лас Вегас.

Лас Вегас е сред най-посещаваните места в Америка

Лас Вегас

3. Сан Франциско – тук е разположена една от най-емблематичните забележителности в света – мостът Golden Gate. Други забележителности на града са уникалната природа, с която разполага и островът Алкатрас, който е разположен на 1.5 мили от брега на Сан Франциско.

Сан Франциско е в топ 5 на най-посещаваните места в Америка

Golden Gate

2. Чикаго – това е градът с най-натовареното летище в света. Може би е разбираемо, че това е едно от най-посещаваните места в Америка? Известният като „ветровитият град“ е дом на американската култура, книгите, музиката и музикалните театри.

Най-посещаваните места в Америка

Чикаго

1. Ню Йорк Сити – Таймс Скуеър, Статуята на Свободата, Сентръл Парк и Бродуей са само някои от местата, които задължително трябва да посетите в този величествен град!

Най-посещаваните места в Америка

Ню Йорк Сити

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването