Това не е поредната статия…

Това не е и статия, която ще ви каже какво да правите...

10.12.2015

Това не е поредната статия за известни личности. Не е и статия, която ще ви каже какво точно трябва да направите, за да успеете в България. Това е статия за обикновения, безизвестен човек – преуспял в свой личен план.

Това не е поредната статия как да преуспееш в България…

Какво значи да „успееш“ в България. Да те разпознават навсякъде, всеки да знае името ти, да демонстрираш финансово положение? Славата води и доста негативизми след себе си. В един момент обществото ще забрави с какво си се прославил и ще си спомнят само колко партньора си сменил, с какво си бил облечен на дадено публично събитие, коя друга известна личност сега се представя с предишния ти партньор, кой те е спонсорирал да си купиш някой по-нов модел автомобил. Известността значи да допуснеш обществото до най-личните си моменти, а не е ли най-приятно просто да ги споделиш с най-близките си хора?!

Това не е поредната статия...

Какво е да си известен в България?

Като пример за тези съждения можем да посочим една много поучителна статия, която обикаляше социалните мрежи. Тя се състои в това да назовеш 5 имена на известни личности от различни сфери.

Например:

  • Назовете 5 имена на най-големите богаташи на планетата.
  • Назовете 5 от последните победителки в конкурса „Мис Вселена”.
  • Назовете 5 от последните лауреати на Нобелова награда.
  • Назовете 5 от последните носители на „Оскар”….

А сега си спомнете трима приятели, които са Ви помогнали в трудни моменти; имената на трима учители, които си спомняте с благодарност и любов; трима човека, които предизвикат у Вас нежност и чувства; имената на хората, които Ви обичат.

Вижте още: Няма да бъде все така – история за живота

След този малък личен експеримент вероятно сте осъзнали значението на обикновения, незнаен човек, но и същият този, който се раздава изцяло спрямо това, което е важно за него. Да вземем за пример имената на трима учители – вероятно сте чували от ваши такива, че това не е професия, а призвание. Именно учителите, които го усещат по този начин ще оставят тази трайна следа за благодарност към тях. Всеки човек има своето призвание и ако съумее да го намери – то ще е удовлетворен от живота си. Не става въпрос да е най-високо платената професия, а тази на която ще ходиш с усмивка и няма да ставаш с нежелание, че пак отиваш на работа.

Това не е поредната статия за известни личности

Обикновен човек или известна личност? Какво избираш?

Сега сигурно ще си кажете: „Да, но усмивката няма да ни подсигури нуждите от първа необходимост“. Така е, но съгласете се, че когато човек върши нещо с ентусиазъм и го прави с нужната тръпка, то той влага максимално старание в действията си – а старанието води до развитие. Какво по-хубаво от това да се развиваш в сферата, която те прави щастлив.

Може да не водите най-охолния живот, но ще сте по-удовлетворени от свършената работа.

Няма да Ви виждат по списания, но ще можете да съхраните своите моменти с най-важните за Вас хора. Помислете колко известни личности имат по няколко брака зад гърба си, това не ми звучи никак радостно. Или когато цялото общество знае до най-малкия детайл подробности от личния Ви живот – е, съжалявам, предпочитам единствено аз да знам кой ден какво бельо нося!!!

Вижте още: Как да намерите страстта в живота си

Не е нужно да разполагаш с много, а с достатъчно, за да живееш добре! Погрешна е представата у нас, че за да си успял – това значи да си известен. Друг въпрос е по-добре платената работа. Например една сервитьорка получава повече, без да се налага дори да има завършено средно образование – всеки може да го практикува, докато други професии, с изисквания дори от висше образование вземат по-малко. Да, но надали е приятно вечер да спиш с крака, вдигнати на стената, за да можеш да заспиш въпреки болката. Това здраве, както се казва „не сме го намерили на пътя“!!! А има ли по-важно от здравето, в един момент ще се ядосвате сами на себе си, заради изборите, които сте правили, подлъгани от примамливото заплащане. В него момент ще Ви се иска да се върнете назад и да промените избора си.

Това не е поредната статия, която срещаш по медиите

Успехът зависи изцяло от твоите избори!

Успехът зависи единствено от вашите избори и колкото повече се доближава до желаната от Вас емоция, толкова по-удовлетворени ще се чувствате в живота. Ако градите успех върху нещо, което не съответства на най-съкровените Ви желания, то все ще имате чувството, че нещо не Ви достига. Тогава е много вероятно в стремежа си да запълните липсващата част – да пренебрегвате важните неща. А един ден ще осъзнаете, че само те са имали значение.

Така че, стремете се към своя личен успех, той не е в славата, не е и в милионите, той е онази малка тръпка във Вас, когато усещате най-големия прилив на енергия и имате желанието да продължавате, сякаш не знаете що е умора, той е в онова безпричинно кикотене, когато не знаете по какъв друг начин да изразите радостните си емоции. Намерете правилния път и както е казал известният бразилски писател Паулу Коелю:

„Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства“!

Гост автор: Маргарита Петкова