Номер 1 традиционна храна в 10 европейски държави

Задължително опитайте

29.03.2017

Всяко едно пътуване оставя у нас спомени и емоции за цял живот. Запаметяваме пейзажи, случки, миризми и вкусове. Няма как да посетите различна страна и да не опитате нещо наистина традиционно. Дори всеки град си има по нещо по-особено и типично само за този регион.

Ако погледнем картата на Европа веднага можем да кажем поне няколко храни характерни за определени държави. И макар, че е трудно да изберем само по 1, най-типична за даден регион, ще се опитаме да представим по един номер 1 за 10 европейски държави.

Номер 1 традиционна храна в 10 европейски държави

1.. Stroopwafel, Холандия

Вафла направена от два тънки слоя тесто с пълнеж от карамел в средата.

Номер 1 традиционна храна в 10 европейски държави

Stroopwafel, Холандия

2.. Спагети Карбонара, Ватикана

За един истински римлянин карбонара се състои от: яйца, пекорино, guanciale (вид италианско свинско направено от бузите) и черен пипер. Това е. Четири съставки – нищо повече и нищо по-малко.

Спагети Карбонара, Ватикана

Спагети Карбонара, Ватикана

3.. Draniki, Беларус

Картофени палачинки, известни още като latkes, са неизменна част от закуската на жителите на Беларус.

Draniki, Беларус

Draniki, Беларус

4.. Zagorski Štrukli, Хърватия

Всеки регион на Хърватия може да се похвали със собствен специалитет, но тези вкусни банички, които са пълни с извара и яйца, печени или варени, вече могат да бъдат намерени почти навсякъде.

Zagorski Štrukli, Хърватия

Zagorski Štrukli, Хърватия

5.. Trdelník, Чехия

Най-вероятно ще намерите тези вкусни тестени коминчета на открити пазари и магазини от Прага до Бърно. Те са с форма на шиш и са гарнирани с канела, захар и орехи.

Trdelník, Чехия

Trdelník, Чехия

6.. Smørrebrød, Дания

Ще ви отнеме много дълго време, за да опитате всички възможни разновидности на тази датска кутия за обяд. Една популярна разновидност е Dyrlægens natmad (“среднощната закуска на ветеринаря”) и съдържа слой ofpate (leverpostej), говеждо месо (saltkød), желе от месо и червен лук, топинг, ръжен хляб (rugbrød).

Smørrebrød, Дания

Smørrebrød, Дания

7.. Poronkäristys, Финландия

Тъмното месо с ниско съдържание на мазнини е сотирано в еленска лой, или по-малко традиционно, свинска мас или масло и ароматизирано със сол, черен пипер и / или бира, а след това се добавят и кисели краставички и сладко от червена боровинка.

Poronkäristys, Финландия

Poronkäristys, Финландия

8.. Rupjmaize, Латвия

Латвийците обожават rupjmaize, тъмен ръжен хляб, който обикновено се прави без кимион.

Rupjmaize, Латвия

Rupjmaize, Латвия

9.. Quetschentaart, Люксембург

С основа от тесто с мая, дъхавите пайове са със сливи и се поръсват със захар. Приготвят се всяка година около есенната реколта.

 Quetschentaart, Люксембург

Quetschentaart, Люксембург

10.. Tavce Gravce, Македония

Този македонски стил на готвене на бял боб, известен като тавче гравче, се готви през цялата нощ и се сервира в керамична чиния, когато дойде време за обяд.

Tavce Gravce, Македония

Tavce Gravce, Македония

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.