Треньорите на „БиС“ – Димо Босев

Какво представлява спортната благотворителна дейност във Варна

07.07.2015

Преди известно време ви запознахме с човека, който стои зад една прекрасна спортна инициатива, провеждаща се във Варна – Валентин ДимитровБиС (благотворителност и спорт) е повече от фитнес на открито, това е мисия, към която всяка седмица се присъединяват нови и нови хора.

Инициативата стартира спонтанно през 2014-та година, начело с Валентин. По-късно към екипа от треньори се присъединява и приятел на Димитров от ученическите години – Димо Босев.

Запознайте се с един от треньорите на „БиС“ – Димо Босев

Интервю с Димо Босев

Димо Босев

1. Представете с няколко думи на нашите читатели

Казвам се Димо Босев на 32 години от град Варна. От 1995 година съм в бойните спортове. Тренирал съм карате киокушин и в различни периоди бойно самбо. Тренирал съм деца и юноши в СК „ТИМ“. Имам висше икономическо образование.

2. Откога се познавате със създателя на „БиС“ и откога сте свързан с този проект? Разкажете малко повече за самото начало…

С Вальо се познаваме повече от 20 години. Учили сме и тренирали заедно. Познавам го като човек и като треньор, и в двете е уникален. За мен е чест, че имам такъв приятел и колега.

Специално интервю на Димо Босев за Списание VIP

Спортна благотворителна инициатива във Варна

3. Какво ви мотивира да се развивате и заделяте голяма част от свободното си време за „БиС“?

Основната мотивация за всеки треньор е да вижда развитието на своите състезатели и „БиС“ не прави изключение. Отделно благодарността на хората и взаимното уважение ме мотивират да продължаваме напред.

4. Как виждате „БиС“ напред във времето и какво бихте искали да промените или направите лично вие?

„БиС“ е една чиста идея, която тепърва ще се развива. Имаме много планове с колегите, но засега ще си позволя да ги запазя в тайна.

5. Вие се славите, като най-строгият и изискващ треньор! Занимавате се с групата за напреднали. Как протича една ваша тренировка и доволен ли сте от нивото на трениращите при вас?

Да, наложи се всеобщото схващане, че съм най-строгият треньор, но аз съм на малко по-различно мнение. Мисля, че съм по-емоционален и говоря по-силно по време на тренировките. Винаги се опитвам да изкарам максимума от моята група и отстрани това изглежда страшничко. Просто съм от типа треньори, които са на принципа „Можеш още“ и го доказвам всеки път и на себе си и на тренираните от мен.

Димо Босев участва в благотворителна спортна кампания във Варна

Командир Босев

6. Разкажете ни някоя интересна и запомняща се случка…

На банкета при закриването на миналия сезон леко се почерпихме и на правото хоро аз играх казачок, а в 12 полунощ вдигнах всички от групата да пеят химна на България! Поне така ми казаха…

7. Какво искате да пожелаете на себе си, трениращите и нашите читатели?

Искам да пожелая на всички читатели да намират време за спорт и да обръщат внимание на себе си, защото здравето е най-важно! И всеки един е добре дошъл при нас!

Етикети:

За автора

Списание VIP