Треньорите на “БиС” – Ясен Любенов

Интервю

22.07.2015

Както вече ви разказахме на няколко пъти БиС (благотворителност и спорт) е спортна инициатива, която се провеждат напълно безплатно всяка седмица във Варна. Тренировките са на открито и събират на едно място над 100 човека в ранните сутрешни часове.

Начело на БиС стои основателят Валентин Димитров, като част от треньорския екип са и негови верни приятели и последователи.

Тази седмица за инициативата и за своето участие в нея разказва Ясен Любенов

1. Здравейте!  Бихте ли се представили на нашите читатели. С какво се занимавате, какво обичате да правите в свободното си време?

Здравейте, казвам се Ясен Любенов, на 29 години съм от град Варна. Средното ми образование е в техникума по Строителство и архитектура Васил Левски, след което учих във Варненския технически университет специалност КММ (Корабни машини и механизми). Сега съм фитнес инструктор във фитнес център Gym Palace. Работя от март 2009 година, тренирам фитнес от около12 години. Тренирал съм футбол от ранна детска възраст и за кратко кик бокс. Бивш културист съм, състезавал съм се в категория до 80 – 85 кг между 2008-2011 година, имам няколко отличия като две от най-ценните ми са 2-ро място на турнира „Мечката“ в Бургас и вицерепубликански шампион до 85 кг в град София (с това ми отличие спечелих квота за националния отбор), можех да се състезавам на балканско и европейско първенство, но предпочетох да се готвя за следващата година.

Вижте още: Треньорите на “БиС” – Димо Босев

2. Кое е най-силното ви качество?

Може би трябва близките до мен хора да споделят. Мога да кажа, че имам непримирим дух и воля за успех във всичко, с което се захвана, също така смятам, че мога да обединявам хората около себе си (доста съм скромен както се вижда 🙂 ).

3. Вярващ човек ли сте? В какво вярвате?

Не съм набожен, не отричам Господ. Вярвам в семейството ми, приятелите ми и в самия себе си.

Треньорите на "БиС" - Ясен Любенов

Ясен (в дясно) и Валентин

4. Разбираме, че последен сте се присъединили към настоящия треньорски екип в “БиС”, а и че сте колеги с Валентин Димитров. Откога се познавате с него и с другите треньори в екипа? Имате ли интересни и особено запомнящи се случки от вашите познанства?

Да, но в интерес на истината, Вальо искаше двамата да започнем от самото начало, когато групата започна да се разраства. Отказвах му от миналата година поради единствената причина, че не знаех дали ще мога да се организирам и да имам време да му помагам. Нямаше да е коректно да поема ангажимент към него и хората и после да го разочаровам. Познавам се с Вальо от 6-7 години, както знаете работим заедно във фитнеса и сме не само колеги, но и приятели. Състезавали сме се заедно в няколко състезания по културизъм. С Ники се познавам от няколко години, той също идва да тренира в залата, в която работя. Много уважаван от мен човек, много възпитан и умен мъж с невероятно чувство за хумор, а в същото време и ирония, и самоирония в рамките на шегата разбира се. Пълен професионалист. Димо, не го познавам. Шегувам се, с Димо се познавам покрай Вальо, много добро момче, много взискателен и емоционален (както се вижда от тренировките с него). Накрая ще се върна на Вальо, той е може би един от най-добрите треньори в бранша, поразява ме с неговите познания в областта на фитнеса, здравословното хранене и възстановяването. Много начетен с изключително богат опит. Много идеен и един от най-добрите хора, които познавам (много често си пати заради това ). Имаме толкова много забавни истории с него, нещо което никога няма да забравя е когато отидохме на мач от Висшата Английска Лига. Мачът беше Ливърпул – Астън Вила (тогава се беше разбрало за болестта на Капитана на Българския Национален отбор по футбол, Стилиян Петров). Подготвихме българското знаме, на което написахме „Stan the Man” и го развяхме на Анфийлд, даже знамето беше показано в български спортен сайт. Мога да напиша цяла книга за преживяното с него.

5. Как решихте да се включите в екипа на “БиС”?

Както казах, отказвах на Вальо, но преди няколко седмици дойде и каза: “Виж събота почиваш, ела, ще идваш когато можеш, аз ще кажа на хората“. Сега съм много щастлив, че се присъединих, надявам се да мога и занапред да мога да отговарям на очакванията и да помагам на хората да тренират и да се забавляват.

6. Трудно ли намирате време за откритите мероприятия и помага ли работата ви при провеждането им?

На този етап не ми е трудно, справям се, за мен е удоволствие. Работата ми помага много. Все пак опита, който имам е много ценен.

7. С какво тази идея ви привлича и какво ви мотивира да помагате безкористно за каузата?

Да помогнеш на човек, който иска да тренира да е в добро здравословно и кондиционно състояние, радостта в очите на хората, които тренират с нас – това ме мотивира, не мога да опиша чувството.

8. Развивате се бързо, а как виждате “БиС” след примерно… 3 години?

Поставили сме си цели, които смятам да запазя за себе си. Вальо е човекът, който би казал. Наистина имаме големи планове, за сега искаме да продължим да се разширяваме (като маса от хора) със същите темпове. Да видим до къде ще стигнем.

Треньорите на "БиС" - Ясен Любенов

Тренировките са истинско забавление

9. Как ви променя вниманието на околните?

Не бих казал, че ме променя, държа се по един и същ начин според мен. Околните трябва да кажат.

10. Как се спасявате от онова, което не ви харесва?

Много лесно, казвам право в очите какво не ми харесва, просто такава ми е природата. Хората, които ме познават ще потвърдят думите ми.

11. Изкушението, на което не можете да устоите?

Мач на Ливърпул. Аз съм заклет фен и не съм пропускал мач от години!

12. Вашите закони и правила?

Не бих казал ,че имам закони. Искам начина, по който аз се отнасям към дадена задача, хората около мен да я приемат по същия начин. Обичам работата, която има да се върши, да се свърши, това е.

Ясен Любенов за спортната инициатива във Варна

Ясен Любенов

13. Какво мислите за спортната и хранителна култура на българите? Грижат ли се достатъчно за здравето и външния си вид?

Смятам, че напоследък хората все повече започват дa обръщат внимание на себе си. Няма човек, който да не иска да изглежда и да се чувства добре, просто им трябва пример и модел, който да следват. Надяваме се с нашата работа да им даваме точно този пример.

14. Какво си пожелавате? Пожелайте нещо и на нашите читатели..

Пожелавам си да съм жив и здрав, както аз, така моето семейство и приятели да са много здрави и много щастливи. Пожелавам на читателите да не спират да се борят, да дават максимума от себе си, да вървят гордо само напред и много да се усмихват!

Етикети:

За автора

Списание VIP