Тренирате, а не виждате резултати?

Нещо не е наред....

21.02.2015

Разочаровани сте от липсата си на напредък във фитнеса? Усещате, че никога няма да постигнете целите си? За съжаление до успех се достига след много много тренировки, упорство и правилно хранене, разбира се.

Все пак не очаквате да видите резултати след месец или два във фитнеса, нали? Ако се чувствате на ръба на отказването, може би е време да се преосмислите сегашния си начин на тренировка. Често има няколко малки неща, които спъват прогреса и ако не ги преодолеете, забравете за мечтаното стегнато тяло.

Тренирате, а не виждате резултати – ето кои са трите възможни причини

 1. Не искате да успеете

В някои случаи има нещо, което е подсъзнателно и се случва в ума ви. То ви пречи да вървите напред и така си оставате на едно и също място.

Вижте още: Спортните напитки – видове и начини за приемане

Ако наистина искате да успеете, да постигнете желаните резултати, извинения, като “днес ще пропусна залата”, не бива да присъстват в речта ви. Или пък аз си знам тези упражнения, ще си изпълнявам само тях. Да, ама не! Така никога няма да успеете. Един комплекс от упражнения действа добре за около 7 седмици, след това е необходимо да го смените или поне разнообразите, понеже тялото ви вече е свикнало с този вид натоварване.

Ходете в залата с желание, предизвиквайте се постоянно, бъдете мотивирани и успехът няма да ви убегне.

Тренирате, а не виждате резултати?

Снимка: pixabay

2. Не сте организирани

Друга причина поради която не можете да видите желаните резултати е, че не сте организирани. Да структурирате правилно начина си на хранене и тренировката е половината от борбата за стегнато тяло!

Не се размотавайте между сериите и упражненията, слушайте внимателно фитнес инструктора и добрите резултати няма да закъснеят.

3. Не сте удовлетворени от програмата си

Ако всеки път с голяма мъка изпълнявате упражненията, които са по програмата ви, значи нещо не е наред. Внимателно проучете кои упражнения са подходящи за вас и се консултирайте със специалист преди да предприемете нещо на своя глава.

Вижте още: Връзката между упражненията и щастието

Ако серията от упражнения е добре подбрана, не само че ще изпълнявате сериите по-лесно, но и ще видите желаните резултати много по-бързо.

Постигането на желаната форма не е цел, това е начин на живот. Здравото и поддържано тяло ще ви служи добре с години, така че преосмислете отношението си към него.

Успех с тренировките!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.